V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.08.2015. - SRD "Banjaluka" pobjednik "Preobraženjskog kupa"
U Kozarskoj Dubici u subotu, 29. avgusta, održan je 14. tradicionalni "Preobraženjski kup", takmičenje u sportskom ribolovu i lovu udicom na plovak, a pobjednička ekipa je Sportsko-ribolovno društvo /SRD/ "Banjaluka" iz Banjaluke.
Drugoplasirana ekipa je "Majur" iz istoimenog mjesta u Hrvatskoj, a trećeplasirana je ekipa SRD "Vrbas" iz Laktaša.
Zahvalnice, pehare i medalje pobjedničim ekipama uručio je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, koji je istakao sportski i turistički značaj "Preobraženjskog kupa", te odlične potencijale Kozarske Dubice kada je u pitanju ribolov.
Predsjednik Sportsko-ribolovnog društva "Klen" iz Kozarske Dubice Vladimir Mirić precizirao je da je na ovogodišnjem "Preobraženjskom kupu" učestvovalo 15 ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske.
U organizaciji Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica, na gradskom keju prikazana je izložba fotografija sa motivima rijeke Une.
"Preobraženjski kup" u Kozarskoj Dubici organizovalo SRD "Klen" u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom, pod pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica.
Tom takmičarskom manifestacijom završeno je "Dubičko ljeto 2015", koje je počelo u junu, a u okviru koje su u organizaciji opštine Kozarska Dubica i Centra za informisanje i kulturu, održane 22 sportske i kulturne manifestacije.
29.08.2015. – Osveštan objekat Svetosavsko omladinskog centra
Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem osveštao je danas objekat Svetosavsko omladinskog centra pri hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici, u čiju izgradnju i rekonstrukciju je uloženo 450.000 KM.
Povodom obilježavanja 120 godina od izgradnje tog hrama, vladika Jefrem prethodno je služio svetu arhijerejsku liturgiju, a u obraćanju vjernicima istakao je značaj izgradnje objekata Srpske pravoslavne crkve koji doprinose očuvanju vjere u modernim vremenima i jačaju prosvetiteljsku ulogu crkve, koja je posvećena djeci.
"Prije 120 godina ovdje je izgrađena prva monumentalna crkva koja je porušena u Drugom svjetskom ratu, a na njenim temeljima obnovljena je ova crkva, jer mi rušenje nikad ne priznajemo kao svršen fakt, već uvijek očekujemo i nadamo se da će doći bolja vremena i stvoriti se mogućnosti da se porušeno obnovi, a neizgrađeno igradi. To uz pomoć građanske vlasti činimo i danas", rekao je vladika Jefrem.
Nakon liturgije, vladika Jefrem uručio je arhijerejske gramate pojedincima i institucijama, koji su pomogli izgradnju i opremanje Svetosavsko-omladinskog centra u Kozarskoj Dubici.
Dobitnici tog priznanja su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, opština Kozarska Dubica, "Elektrodistribucija" Banjaluka, preduzeće "Mlijekoprodukt", te Rankica Marelj i Duško Milunović.
29.08.2015. – Značajan doprinos Vlade Republike Srpske u izgradnji objekata Srpske pravoslavne crkve
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je Vlada dala značajan doprinos u izgradnji objekta Svetosavskog omladinskog doma u Kozarskoj Dubici i pomogla izgradnju mnogih drugih objekata u organizaciji Srpske pravoslavne crkve.
Đokić je danas prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici, povodom obilježavanja 120 godina od izgradnje tog hrama osveštanju novoizgrađenog Svetosavskog omladinskog centra.
Za izuzetne zasluge i doprinos u izgradnji i opremanju tog objekta, vladika banjalučki Jefrem uručio je ministru Đokiću arhijerejsku gramatu.
"Gramata vladike Jefrema rezultat je i mog ličnog i angažmana Vlade Republike Srpske u podršci izgradnji Svetosavskog omladinskog centra pri Hramu Svetih apostola Petra i Pavla, i dječijeg obdaništa u okviru tog hrama", izjavio je Đokić.
On je dodao da je taj događaj i slavlje prilika za promociju važnog čina u životu ljudi, a to je posvećenost mladima i najmlađima, koji tek ulaze u život.
"NJima treba dati smjernice i pomoći da prepoznaju sve ono što život kasnije donosi, a jako je važno da se ta aktivnost razvije u blizini crkve, jer će to imati vrlo značajan uticaj na njihov duhovni život i ukupni duhovni razvoj u narednim godinama", rekao je Đokić.
On je naglasio važnost promocije posvećenosti najmlađima i odgovornosti prema mladima, koja pomaže da se mlade generacije kroz život vaspitavaju na pravilan način.
"Vrlo je značajno da će ovaj objekat biti od velike koristi opštini Kozarska Dubica i brojnim roditeljima, koji će već sada ili u budućnosti uključiti svoju djecu u život i rad ove ustanove", izjavio je Đokić.
28.08.2015. - NAJAVA: Obilježavanje 120. godišnjice od izgradnje hrama Svetih apostola Petra i Pavla
Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, zvaničnici opštine Kozarska Dubica i drugi gosti prisustvovaće sutra svetoj arhijerejskoj liturgiji koja će biti služena u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici, povodom obilježavanja 120. godišnjice od izgradnje hrama.
U okviru proslave tog jubileja, u 11.00 časova biće osveštan Svetosavsko-omladinski centar i pravoslavni dječiji vrtić koji je sagrađen u dvorištu hrama, a svetu arhijerejsku liturgiju služiće Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem.
Izgradnja Pravoslavnog vrtića u Kozarskoj Dubici počela je 2011. godine, a planirano je da posluje u sastavu Dječijeg vrtića "Pčelica". Kapacitet vrtića će biti do 50 djece.
U obezbjeđenju sredstava za izgradnju objekta Pravoslavnog vrtića učestvovao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Vlada Republike Srpske, opština Kozarska Dubica, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, Crkvena opština Kozarska Dubica i privrednici sa svojim donacijama.
Otvaranje Pravoslavnog vrtića organizovao je u okviru proslave 120. godišnjice od izgradnje hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici, koji je osveštan davne 1895. godine.
26.08.2015. – Počeli pripremni radovi na rekonstrukciji savskog nasipa
Na području opštine Kozarska Dubica počeli su pripremni radovi na rekonstrukciji savskog nasipa, potvrdio je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović.
Stevanović je precizirao da se će se radovi na rekonstrukciji i ojačanju savskog nasipa izvoditi na teritoriji opština Gradiška i Kozarska Dubica, a da se zvaničan početak radova, čiji je naručilac Javna ustanova "Vode Srpske", očekuje tokom naredne sedmice.
"Na području opštine Kozarska Dubica vršiće se radovi na rekonstrukciji savskog nasipa u dužini od oko 13 kilometara, a izvođač radova je preduzeće "Prijedor putevi", koje u okviru pripremnih radova vrši dovođenje mehanizacije, pripremu i obilježavanje gradilišta, košenje i drugo", naveo je Stevanović.
26.08.2015. - U sistemu vodosnabdijevanja voda sa izvorišta "Komlenac"
Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica Vladislav Stevanović potvrdio je danas da je nakon završetka prve faze izradnje sistema vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac" i izdavanja upotrebne dozvole za novoizgrađene objekte tog sistema, u uži gradski sistem vodosnabdijevanja puštena voda sa tog izvorišta, koja je odličnog kvaliteta i potpuno ispravna za piće.
"Zadovoljstvo mi je reći da se opština, odnosno uže gradsko područje, snabdijeva pitkom vodom sa izvorišta Komlenac", izjavio je Stevanović.
On je precizirao da je Komisija za tehnički prijem prije desetak dana izdala upotrebnu dozvolu, a da su tokom tehničkog prijema konstatovane tri, četiri neuslovne primjedbe, koje ne utiču na funkcionisanje sistema, a koje je izvođač radova dužan da otkloni u roku od 60 dana.
Govoreći o najvažnijem investicionom projektu u opštini Kozarska Dubica u posljednjih nekoliko decenija, Stevanović je najavio da je u toku druga faza izgradnje sistema vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac" u kojoj će biti izvršena rekonstrukcija gradske vodovodne mreže, a zatim i izgrađen potisni cijevodov za snabdijevanje sela dubičke Ravni.
"Početak radova na realizaciji druge faze očekujemo početkom oktobra, a predviđeni radovi su zahtjevni sa stanovišta struke jer ulaze u gradsko područje opštine i gradske ulice, ali ćemo sa izvođačem radova i nadležnim u preduzeću "Vodovod" dogovoriti model izvođenja radova tako da građani što manje osjete tu problematiku", objasnio je Stevanović.
19.08.2015. - Realizacija projekata sanacije i izgradnje vodozaštitnih objekata teče prema planu
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i njegovi saradnici razgovarali su danas sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevom Mirjanićem o realizaciji projekata u oblasti vodoprivrede, a saradnja Ministarstva i lokalne samouprave ocijenjena je kao veoma dobra i korektnu.
Ministar Mirjanić izjavio je da se realizacija projekata sanacije i izgradnje vodozaštitnih objekata, koji se u opštini Kozarska Dubica finansiraju u iznosu od 11 miliona KM, odvija planiranom dinamikom.
"Mislim da smo zajedničkim naporima već danas u prilici da možemo konstatovati veoma dobre vijesti u smislu realizacije projekata sanacije i izgradnje vodozaštitnih objekata", rekao je Mirjanić.
On je precizirao da se sredstvima Evropske investicione banke /EIB/ u iznosu od šest miliona KM finansira rekonstrukcija kanalske mreže u Kozarskoj Dubici, navodeći da su od šest različitih projekata tri u potpunosti završena, dok su preostala tri realizovana oko 75 odsto, a biće privedeni kraju do kraja godine.
"Veoma je važna i rekonstrukcija savskog nasipa u dužini od 15 kilometara, od kojih je dvije trećine na području opštine Kozarska Dubica i tu će biti angažovano četiri miliona KM samo na području ove opštine, a dva miliona KM na području opštine Gradiška", rekao je Mirjanić.
19.08.2015. – U programu manifestacije "Veče ojkače" nastupilo 16 ojkačkih grupa
Ispred manastira Moštanica kod Kozarske Dubice sinoć je održana tradicionalna manifestacija "Veče ojkače" na kojoj je nastupilo 16 ojkačkih grupa iz potkozarskih opština i majstor tamburice.
Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro koji je rekao da se "Veče ojkače" pod okriljem manastira Moštanica i uz narodno zborovanje uoči Preobraženja Gospodnjeg tradicionalno održava od devedesetih godina prošlog vijeka.
"Obaveza je opštine da podržava kulturu, posebno tradicionalnu, i ja sam večeras ovdje da čestitam ojkačkim grupama jer uporno i vjerno čuvaju i njeguju našu tradiciju", rekao je Zlojutro. On je učesnicima manifestacije, koji su zaigrali i "kozaračko kolo", poželio da se istim povodom okupljaju još dugi niz godina.
Zlojutro je naglasio da je narodni zbor na Moštanici uoči Preobraženja jedan od najvećih narodnih zborovanja u regiji.
"Veče ojkače" kod manastira Moštanica održano je devetnaesti put, a manifestaciji su pristustvovali brojni ljubitelji narodne pjesme - ojkače.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi