V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

20.04.2010. - Rekonstrukcija i izgradnja javne rasvjete
Opština Kozarska Dubica uskoro će dobiti novu uličnu rasvjetu.
U toku su radovi na rekonstrukciji i izgradnji ulične rasvjete u gradu i na seoskom području opštine u dužini od oko 15 kilometara, a vrijednost ovog projekta iznosi oko 500 000 KM.
Prema riječima Miloša Ćibića načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u realizaciju ovog velikog projekta krenulo se krajem 2009. godine i radovi bi trebali biti okončani uskoro. “Sredstva su obezbijeđena iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, a namijenjena su jedinicama lokalne samouprave za kapitalne investicije koje imaju direktan utjecaj na poboljšanje lokalne infrastrukture. Projektom rekonştrukcije obuhvaćeno je osam gradskih ulica, a novu, odnosno rekonstruisanu javnu rasvjetu dobili su i Stanica policije, Sportski centar, Sportska dvorana, i crkva “Svetih apostola Petra i Pavla”. Kada je riječ o seoskom području rasvjeta je postavljena uz magistralne putne pravce u Međeđi, Milića Gaju, Komlencu i Suvaji, a osvijetljen je i prostor ispred osnovne škole u Knežici”, rekao je Ćibić.
On je istakao da se pri realizaciji ovog projekata nastojalo maksimalno iskoristiti i demontirani material, odnosno stari stubovi i sijalice koji su zamijenjeni novim, te da su taj material postavili na mjestima gdje se za to ukazala potreba. “Ovaj materijal ustupljen je Komunalcu za osvjetljenje stočne pijace i gradskog groblja. Osim toga postavljen je i u ulici na Krivdića brdu koja vodi ka sportskim terenima u Knežici i Hadžibairu ,a planirano je i da se dio iskoristi za osvjetljenje gradskog naselja Puhalo”, istakao je Ćibić.
On je podsjetio da se za električnu energiju, koju troši oko 40 kilometara javne rasvjete na gradskom i seoskom području opštine, na godišnjem nivou izdvaja oko 250 000 KM.
“Sa povećanjem kilometara izgrađene javne rasvjete doći će do povećanja potrošnje električne energije koja se plaća iz sredstava prikupljenih po osnovu komunalne naknade. Stoga iz opštinske administrativne službe apeluju na građane da redovno izmiruju ovu obavezu”, istakao je Ćibić.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi