V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.05.2010. - Fond za razvoj u ovoj godini vrijedan 220 000 KM
Ovogodišnji Fond za razvoj opštine Kozarska Dubica, koji za generalni cilj ima poboljšanje poslovne klime na lokalnom nivou, a naročito u oblasti poljoprivrede i preduzetništva, vrijedan je 220 000 KM.

Program korištenja sredstava Fonda za razvoj danas su jednoglasno usvojili odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica, a raspodjela planiranih finansijskih sredstva biće usmjerena na kreditiranje privrednih subjekata kroz opštinski kreditno-garantni fond, obezbjeđenje direktnih posticaja zapošljavanju, podršku projektu revitalizacije zasada šljive, izdvajanjem za formiranje reprocentra u svinjogojstvu i podršku organizovanju Miholjdanskog sajma stoke.

"Prošlogodišnja iskustva govore da se ovakvim pristupom može omogućiti rast postojećih i osnivanje novih subjekata, što bi doprinijelo smanjenju nezaposlenosti i povećanju životnog standarda svih građana Kozarske Dubice", rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragan Mataruga.

On je istakao da lokalna zajednica ima važnu ulogu u kreiranju povoljnijeg poslovnog okruženja, te da je namjera izvršene vlasti opštine Kozarska Dubica da obezbjeđenjem povoljih kreditnih i podsticajnih sredstava pruži konkretnu podršku razvoju poljoprivrede, otvaranju i rastu malih i srednjih preduzeća i samostalnih radnji na području opštine.

Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su juče Informaciju o stanju u privredi na području opštine za 2009. godinu, kao i Etički kodeks zaposlenih u Administrativnoj službi opštine Kozarska Dubica.

Pored više tačaka dnevnog reda iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa, na zasjedanju su usvojeni i izvještaji o radu i materijalno-finansijskom poslovanju Javne ustanove "Narodna biblioteka" i Dječijeg vrtića "Pčelica" za prošlu godinu, te Izvještaj o radu Lokalne agencije za razvoj.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA