V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.06.2010. - Tradicionalnom kosidbom otvorena manifestacija “Vidovdanski dani Knešpolja”
Proteklog vikenda u Knežici kod Kozarske Dubice otvorena je tradicionalna manifstacija koja ove godine nosi naziv “Vidovdanski dani Knešpolja”.
Manifestacija je otvorena tradicionalnom kosidbom, koja ima za cilj da sačuva običaje koji su dugo bili prisutni među našim precima, a trajaće do 28. juna, odnosno do Vidovdana.
Na kosidbi koja je imala revijalni karakter učestvovala su 22 kosača, a nakon kosidbe priređen je tradicionalni seoski doručak za učesnike i prisune.
Prema riječima jednog od mještana u ranijem periodu kosidba se organizovala u ovo doba godine i trajala je po nekoliko dana, a započinjala ujutru oko 5 sati.
Manifestacija “Vidovdanski dani Knešpolja” se održava pod pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica, a organizatori su Mjesna zajednica i Crkvena opština Knežica i Kulturno-umjetničko društvo „ Knešpolje“.
Prema riječima Nine Jauza načelnika opštine cilj ove manifestacije je da se ožive stari običaji i tradicija, a potom da se organizovano i kvalitetno prezentuju široj javnosti, kao turistički potencijal Kozarske Dubice.
“Ovo je zadatak na kojem moramo istrajati. „Vidovdanski dani Knešpolja“ počeli su tradicionalnom kosidbom, nastavljaju se kulturno-zabavnim i sportskim događajima, a završavaju na Vidovdan svetom liturgijom i parastosom za sve poginule borce u Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice, te finalnom utakmicom turnira u malom fudbalu”, rekao je Jauz.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi