V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

22.06.2010. - Ministar Čađo obišao ugrožena područja
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo obišao je danas poplavljena područja na području opštine Kozarska Dubica.
"Ono što je dobro po opštinu Kozarska Dubica jeste da se voda na području Međeđe povukla, međutim sada imamo kritično područje na magistralnom putu Dubica - Kostajnica. Činjenica je da ovdje imamo slivne vode koje prave određene probleme u propustima vode koji su napravljeni prije 25 i više godina", rekao je Čađo koji je sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Ninom Jauzom obišao poplavljena područja.
On je naglasio da u slučaju da padavine budu trajale službe moraju biti spreme da reaguju najefikasnije.
"Komandant Štaba Civilne zaštite za sutra je sazvao sjednicu Štaba Republičke civilne zaštite. Ja sam danas kao i ljudi Civilne zaštite izašao na teren da procijenimo situaciju i da na sjednici procijnimo šta nam je činiti narednih dana", rekao je Čađo. On je pozvao građane da osiguravaju svoju imovinu.
"To je jako važno jer činjenica je da ni jedna Vlada ne može da nadoknadi svaku štetu prouzrokovanu ovim okolnostima. Ono što mi možemo da učinimo je da vidimo na koji način možemo da pomognemo najugroženijim kategorijama", rekao je Čađo.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz istakao je da su na području opštine uključene sve službe, odnosno jedinice Civilne zaštite, Vatrogasne jedinice, policija i Komunalna policija, kao i mehanizacija kako bi se poboljšala situacija.
"Ono što je bitno jeste da se nađu određeni propusti na magistralnom putu Dubica - Kostajnica kako bi voda sa poplavljeng područja mogla da otiče u korito rijeke Une. Teška je situacija na području sela Vrioci, Međuvođe, Knežica i Moštanica.
"Velika je neizvijesnost, takođe, na kanalu Rakovica u dubičkoj Ravni, gdje stanovništvo i zaposleni u HPK ulažu velike napore da vrećama pijeska podignu nasip da ne dođe do izlijevanja vode jer bi se time ugrozilo područje sela Demirovac i Draksenić", rekao je Jauz i dodao da je šteta ogromna.
Jauz je istakao da opština čini sve kako bi maksimalno pomogla stanovništvo koje je ugroženo poplavama, te da je prisutna i podrška Vlade RS. Prema njegovim riječima, osim drugih problema poput začepljenih propusta prisutan je problem velikog broja poplavljenih domaćinstava na magistralnom putu Kostajnica - Dubica.
"Iz korita rijeke Mlječanica voda se izlila na kompletno ovo područje. Šteta je ogromna, a zabilježena je i šteta u preduzeću `Mlijekoprodukt`, gdje je voda ušla u određena skladišta", rekao je Jauz i dodao da je trenutno osnovni prioritet bezbjednost građana.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi