V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.06.2010. - Održana druga po redu “Konferencija beba”
U opštini Kozarska Dubica danas je po drugi put upriličena manifestacija „Konferencija beba“ pod sloganom „Ljepša Srpska-brojnija Srpska“.
Ovim povodom upriličen je prigodan kulturno-umjetnički program gdje su nastupili mališani Dječijeg vrtića „Pčelica“, najmlađi članovi folklornog ansambla „Una“ i glumci Dramskog studija „Artist“.
Kako je predviđeno programom izabrano je tročlano predsjedništvo beba, odnosno najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara. Najstarija beba na ovoj konferenciji je Vanja Ninić, rođena 02.07.2009. godine, beba sa najviše braće i sestara je Slaviša Maričić, koji ima troje braće i sestara i najmlađa beba ove konferencije je Mia Jazić, rođena 24.06.2010. godine. Za ove mališane obezbijeđeni su pokloni od strane Ministarstva porodice, omaldine i sporta kao i generalnog sponzora manifestacije Tvornice higijenskih proizvoda „Violeta“, a opština Kozarska Dubica je za sve prisutne mališane obezbijedila poklone, odnosno igračke.
Kao i protekle godine Ministarstvo porodice omaladine i sporta je, kao organizator manifestacije, obezbijedilo poklon majice za sve prisutne mališane i edukativni materijal za roditelje.
Opština Kozarska Dubica prvenstveno daje podršku ovoj manifestaciji kako bi dala podršku stimulisanju nataliteta i kako bi prezentovala značaj i ljepotu uloge roditeljstva.
Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je i odluku kojom je definisano da se natalitet stimuliše u vidu jednokratne novčane pomoći, i to za svako novorođeno treće i svako naredno dijete roditeljima se daje pomoć u iznosu od 1000 KM. Osim toga za porodice sa oba nezaposlena roditelja obezbijeđena je mjesečna pomoć u iznosu od 100 KM do godinu dana ili do dana zaposlenja jednog od roditelja. Pomoć se, prema ovoj odluci, daje i bračnim parovima koji se duže od tri godine liječe od steriliteta u vidu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 1000 KM za sufinansiranje liječenja.
Po realizaciji ove odluke u 2009. godini je iz budžeta opštine isplaćeno ukupno 43 000 KM. Od toga 15 000 KM za novorođeno treće i svako naredno dijete, 17 900 KM za pomoć nezaposlenim roditeljima i 7000 KM za pomoć sufinansiranja liječenja od steriliteta bračnim parovima koji se liječe od steriliteta duže od tri godine. U okviru realizacije ove odluke opština Kozarska Dubica je, takođe, sufinansirala izgradnju stambenog objekta za sedmočlanu porodicu Stijak sa područja ove opštine, a izgradnju kuće za ovu porodicu finansiralo je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi