V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.06.2010. - Održana osamnaesta radna sjednica SO
Na osamnaestoj radnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica razmatran je i usvojen Izvještaj o preduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka po Izvještaju o reviziji finansijskih izvještaja Opštine Kozarska Dubica za 2008.godinu.
“U skladu sa odredbama zakona o reviziji javnog sektora Republike Srpske Glavna služba za reviziju javnog sektora izvršila je reviziju finansijskih izvještaja opštine Kozarska Dubica za period 01.01. do 31.12.2008. godine. Izvještaj Glavne službe za reviziju sadrži 15 preporuka za otklanjanje nepravilnosti i poboljšanje efikasnosti poslovanja Opštinske administrativne službe. Preporuke Glavne službe za reviziju javnog sektora činile su osnovu za izradu plana aktivnosti na realizaciji preporuka po revizorskom izvještaju”, pojasnila je Mira Radojičić načelnik Odjeljenja za finansije. Odbornici su, takođe usvojili Informaciju o ostvarivanju prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite u 2009.godini.
“U ovoj Informaciji je navedeno da je lani iz republičkog budžeta za vojne i invalidnine civilnim žrtvama rata isplaćeno 2.490.112,80 KM, te na ime boračkog dodatka i naknada odlikovanim borcima 238.107 KM.
Za prava utvrđena Odlukom o dopunskim pravima porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije,nosilaca „Partizanske spomenice 1941.“ i učesnika NOR-a u 2009.godini iz opštinskog budžeta isplaćeno je 121.998 KM”, obrazložio je Ljuban Krnjajić načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu.
On je istakao da je u postupku revizije ličnih invalidnina u najvećem broju slučajeva došlo je do smanjenja procenta invalidnosti,a u manjem broju do ukidanja statusa i prava, odnosno do povećanja procenta vojnog invaliditeta. Prema njegovim riječima u opštini Kozarska Dubica kategorisano je 3.520 boraca, od kojih 2001 ima status borca prve i druge kategorije. Odbornici su, takođe, usvojili dvije odluke koje se odnose na izmjene i dopune Regulacionog plana „Centralna zona Kozarska Dubica“. Ove odluke se odnose na stvaranje uslova za poboljšanje funkcionisanja saobraćaja u gradu, prvenstveno u Vidovdanskoj ulici i ulici Vojvode Putnika. Na sjednici je usvojena i Odluka o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o zamjeni nekretnina između Opštine i preduzeća BG komerc, a kojoj je krajnji cilj izgradnja novog vatrogasnog doma.
Osim toga, odbornici su usvojili i Informaciju o stanju u oblasti fizičke kulture i sporta na području opštine Kozarska Dubica, Odluku o prijedlogu upisnih područja za osnovne škole na području opštine Kozarska Dubica, Odluke o visini naknade za rad članova opštinske izborne komisije opštine Kozarska Dubica, te Nacrta Strategije komunikacije opštine Kozarska Dubica sa javnošću za period od 2010. – 2015. godine.
Od ukupno 21 tačke Dnevnog reda devet se odnosilo na imovinsko-pravne oblasti.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi