V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.07.2010. - Kabare predstavom "Dobra stara vremena" otvorena peta po redu manifestacija "Dubičko kulturno ljeto"
Sinoć je u Domu kulture Kabare Terazije izveo predstavu Radeta Marjanovića “Dobra stara vremena” kojom je zvanično otvorena peta po redu manifestacija “Dubičko kulturno ljeto”.
Pred brojnom publikom manifestaciju je otvorenom proglasio Dragan Jaćimović direktor Centra za informisanje, kulturu i sport koji je tom prilikom podsjetio na značaj ove manifestacije.
““Dubičko kulturno ljeto” obuhvata više sportskih i kulturnih manifestacija koje se održavaju od Vidovdana do Preobraženja. Manifestacijom je obuhvaćeno oko 20-ak kulturnih i sportskih manifestacija od kojih su neke već tradicionalne, a to su smotra folklora, petrovdanski koncert, Narodni zbor u Milića Gaju, te sportske manifestacije koje se organizuju na gradskom i seoskom području. Ozirom da je i Dubica jedna od sredina u koje se u ljetnom periodu vrćaju đaci, studenti i koju posjecuju naši sugrađani koji imaju prebivalište u inostranstvu ova manifestacija značajno utiče na podizanje opšteg zadovoljstva građana, te omogućava podizanje kvaliteta kulturnog života”, rekao je Jaćimović. Da je kabare predstava bila pravi izbor za otvaranje ove manifestacije potvrdila je i brojna publika koja je glumce tokom cijele predstave pratila aplauzom.
Rade Marjanović je ovom prilikom rekao da su prvi put u Kozarskoj Dubici, te da ga raduje sto su sa “Dobrim starim vremenima” nastupili tu, jer je predstava prije par dana doživjela 200 izvođenje u Pozorištu na Terazijama. “To je predstava koja jako dugo živi i posmatrajući i ovu predivnu publiku ponovo mogu potvrditi da “Dobra stara vrenena” ljudi sa velikim srcem primaju celu ovu priču i tematiku. U ovom novom vremenu kada vlada otuđenje ova predstava vraća ljude u period nekih krupnijih emocija. Na kraju predstave moglo se videti po reakciji publike da smo i mi i oni vrlo zadovoljni što smo se sreli”, rekao je Marjanović i dodao da za ovu predstavu treba glumačko iskustvo i da se kao mlađi glumac ne bi usudio ovakav žanr raditi.
Prvakinja Pozorišta na Terazijama Tanja Bošković je istakla da joj je jako prijatno bilo družiti se sa publikom u Kozarskoj Dubici. “Sve ove priče su lični pečat i možemo da ih potpišemo sopstvenim životima. Osnovna poruka ove priče je smejte se ljudi, a naročito sami sebi. Divno je što je Rade naša sve te tekstove da možemo svi da se setimo tih starih vremena i da se tome nasmejemo”, istakla je Bošković i dodala da je predstavu u Dubici izvela pred talentovanom publikom.
Sinoć su u kabare predstavi, takođ, nastupili Zlata Numanagić i Srđan Bubalo za klavijaturama.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi