V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.07.2010. - Štete na infrastrukturi procijenjene na 3. 265 937 KM
Ukupna šteta na infrastrukturnim objektima na teritoriji opštine Kozarska Dubica koja je nastala krajem juna tekuće godine usljed poslednjih poplava procijenjena je na 3. 265 937 KM. Prema riječima Miloša Ćibića načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove ovaj iznos se odnosi na procjenu šteta koje su nastale na lokalnim putevima, nekategorsanim putevima i klizištima, na područjima mjesnih zajednica i lokalnim putevima Međuvođe-Mlječanica, kao i na sredstva koja su utrošena za iskopavanje kanala kao mjera za otklanjanje štete i uzroka velikih poplava koje su se desile od 20. do 25.juna 2010. godine. Poslednje poplave koje su zadesile opštinu Kozarska Dubica pričinile su štete na stambenim, pomoćnim i drugim objektima u iznosu od oko 460. 500 KM. Prema riječima Lane Barać predsjednika ove Komisije od 21.juna do 1. 07. tekuće godine Komisja je obišla ugrožena područja na teritoriji opštine Kozarska Dubica uključujući naselja Jošik, Draksenić, Demirovac, Međeđa, Knežica,Međuvođe, Moštanica i Hajderovci.
“Na terenu su napravljene fotografije, bilješke i gruba procjena šteta za svako domaćinstvo pojedinačno”, pojasnila je Baraćeva. Prema riječima Dragana Santrača člana komisije koja je formirana za rad na procjeni šteta nastalih na poljoprivrednom zemljištu na području opštine Kozarska Dubica komisija još uvijek radi na terenu i očekuje se da će u skorijem periodu imati konačnu procjenu. “Do 18. 06 tekuće godine pristiglo je 148 zahtjeva za utvrđivanje nastale štete na poljoprivrednim usjevima na ukupnoj površini od 659 hektara zemjišta. Ovi zahtjevi se odnose na štete nastale usljed prvih poplava koje su zadesile opštinu Kozarska Dubica, dok je od 18. 06. predato 374 zahtjeva i oni se odnose na procjenu šteta nastalih usljed poslednjih poplava. Nakon obrade svih zahtjeva znaće se i koja je površina poljoprivrednog zemljišta u pitanju obzirom da svaki zahtjev podrazumijeva više parcela na različitim lokacijama”, pojasnio je Santrač i dodao da je u pitanju veliki posao, te da Komisija intenzivno radi kako bi se u što kraćem periodu napravila konačna procjena nastalih šteta.
Pored ove tri komisije za, procjenu šteta koje su usljed poslednje poplave pričinjene u preduzeću “Mlijekoprodukt” formirana je posebna komisija.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi