V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.08.2010. - Otvorena mogućnost poslovne saradnje švedskih i domaćih preduzetnika
Predsjednik Udruženja poslodavaca švedske regije Štokholm Lenart Sundberg razgovarao je danas sa predstavnicima opštine Kozarska Dubica o saradnju u pogledu investiranja privrednika ove švedske regije u Poslovnoj zoni “Lipova Greda”.
Prema riječima Dragana Mataruge načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica posjeta predsjednik Udruženja poslodavaca ove švedske regije je iskorištena za prezentaciju projekta “Formiranje Poslovne zone” i mogućnosti investiranja u zonu.
“Prezentovane su mogućnosti koje nudi Republika Srpska u smislu veoma povoljnih uslova i poreskih olakšica koje investitori mogu koristiti prilikom investiranja u poslovnu zonu “Lipova Greda””, rekao je Mataruga. Lenart Sundberg je istakao da je pozitivno iznenađen ozbiljnošću i pozitivnom radnom atmosferom koju je zatekao tokom posjete ovoj opštini.
“Privrednici sa područja opštine Kozarska Dubica su stvorili kvalitetan ambijent i radnu atmosferu, te su samim tim spremni za saradnju sa preduzetnicima iz Švedske”, rekao je Sundberg i dodao da će mogućnosti i povoljnost ulaganja na ove prostore biti prezentovane švedskim privrednicima.
Opština Kozarska Dubica je krenula u realizaciju projekta formiranje Poslovne zone koji je jedan od najvećih projekata ove opštine, a podrazumijeva dovođrnje inostranih investitiora i stvaranje mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.
Infrastrukturni radovi na izgradnji Poslovne zone “Lipova Greda” u Kozarskoj Dubici otpočeli su početkom tekućeg mjeseca, neposredno po potpisivanju sporazuma o saradnji između Opštine Kozarska Dubica i kompanije "International bridge consulting" (IBC) iz Italije koja se obavezala da će u naredne tri godine u poslovnu zonu dovestio 15 investitora koji će otvoriti nove pogone za proizvodnju. Opština Kozarska Dubica će u infrastrukturu poslovne zone, u prvoj fazi njene izgradnje, ove godine uložiti 1,2 miliona KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi