V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.08.2010. - “Preobraženskim kupom” završena manifestacija Dubičko kulturno ljeto
Tradicionalnim “Preobraženjskim kupom” u lovu ribe udicom na plovak i “Fišijadom” proteklog vikenda je završena manifestacija “Dubičko kulturno ljeto”.
Ova manifestacija je počela u junu mjesecu u sklopu koje je upriličeno mnoštvo sportskih i kulturnih manifestacija u organizaciji opštine Kozarska Dubica i Centra za informisanje i kulturu.
“Sportsko ribolovno društvo “Klen” je pod pokroviteljstvom Opštine Kozarska Dubica i Turističke organizacije opštine, organizovalo tradicionalni “Preobraženjski kup” u lovu ribe udicom na plovak, a ovim sportskim događajem zvanično je i završena manifestacija Dubičko kulturno ljeto. Na turniru je učestvovalo 14 ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH i Republike Hrvatske”, rekao je Dragan Mataruga načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica i dodao da se ova sportska manifestacija već devetu godinu za redom održava u gradu.
“Takmičenje se održavalo na keju pored rijeke Une u prisustvu brojnih ribolovaca koji su ponovo pokazali svoje znanje i umijeće u ovoj sportsko-ribolovnoj disciplini.Ulov je bio na zavidnom nivou zahvaljujući vremenskim uslovima, a takmičari su ulovljenu ribu, nakon vaganja, pustili ponovo u vodu. Na ovogodišnjoj “Fišijadi”, odnosno takmičenju u spremanju ribljeg paprikaša, na kojem su ove godine učestvovala dva takmičara, Dragoslav Rodić i Davor Stojnić, tročlana komisija je odlučila da za oba paprikaša takmičare nagradi prvim mjestom”, rekao je predsjednik UO Sportsko ribolovnog društvo ”Klen” Stojan Kostić.
On je istakao da je takmičarska staza bila podjeljena je na tri sektora.
“Pobjednici su ribolovci “Bjelke” iz Sunje i to Dejan Voudrek , Sandi Matijašević i Zdravko Vrbanek, a Vrbanek je sa ulovom od 7, 6 kilograma ujedno i pobjednik staze i najbolji ribolovac na turniru. Ekipi “Bjelka” pripala je i titula najboljeg ribolovnog društva na “Preobraženjskom kupu”, rekao je Kostić .

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi