V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.09.2010. - Podrška projektima iz oblasti turizma
Opštinu Kozarska Dubica juče je posjetila pomoćnica ministra za turizam u Vladi Republike Srpske Jadranka Stojanović koja se ovom prilikom sastala sa zamjenikom načelnika opštine Rajkom Marčetom i direktoricom Turističke organizacije ove opštine Nadom Grgača. Posjeta je upriličena na poziv načelnika opštine, a razgovaralo se o turističkim potencijalima i turističkoj ponudi Kozarske Dubice.
Stojanovićeva je ovom prilikom istakla da Kozarska Dubica ima veoma dobre uslove za razvoj turizma, ali bez valorizacije tih potencijala nema kompleksnog turističkog proizvoda niti konkurentskih prednosti.
Prema njenim riječima resorno Ministrastvo će u okviru podrške malim grantovima odmah podržati projekat kojim je aplicirala Turistička organizacija opštine Kozarsak Dubica, a koji se odnosi na štampanja promotivnog materijala, a kasnije projekat izrade turističke signalizacije . “Promocija turističke ponude i turistička signalizacija opštine su minimalni preduslovi za razvoj ove oblasti”, izjavila je Stojanovićeva.
Ona je istakla da je zadovoljna vizijom opštine i Turističke organizacije, te da pretpostavlja da će ona biti pretočena u strateške planove i tokom vremena biti realizovana.
”Ministarstvo će u okviru svojih buđžetskih mogućnosti podržavati manje projekate, a za veće zajedno sa Vladom tražiti strateške partnere za ulaganje.
Ministarstvo će, takođe, tokom naredne godine raspisati tematski javni konkurs za seoski turizam, budući da je prioritet Ministarstva trenutno dat razvoju ove vrste turizma”, rekla je Stojanovićeva i dodala da Kozarska Dubica sa okolinom ima odlične uslove za razvoj seoskog turizma . Nada Grgača direktorica Turističke organizacije je istakla da se nastoji uskladi opštinska sa republičkom strategijom razvoja turizma. “Ovom prilikom obišli smo manastir Moštanica kako bismo prezentovali potencijale za razvoj vjerskog turizma, što je jedna od naših vizija i jedan od naših potencijala. Osim toga obišli smo i novoizgrađeni hotel Zepter koji će sredinom ovog mjeseca biti otvoren, a čime će Kozarska Dubica dobiti nove smještajne kapacitete”, rekla je Grgača. Rajko Marčeta zamjenik načelnika opštine je naglasio da ova opština ima predispozicije za razvoj seoskog, vjerskog, lovnog, ribolovnog, kulturno-istorijskog i banjsko-rekreativnog turizam. “Osim toga imamo vještačko jezero “Lipova Greda” i namjera nam je da pomognemo Turističkoj organizaciji da nađe partnere koji bi mogli investirati i ovo jezero dovesti na nivo da pruži turističke usluge u ribolovu, kampovanju i slično”, rekao je Marčeta.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi