V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.09.2010. - Predsjednik RS posjetio Kozarsku Dubicu
Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović izjavio je danas da je Kozarska Dubica izuzetno perspektivna opština u kojoj postoje dobri programi koji se dobro realizuju.

"Razgovarali smo danas o komunalnim pitanjima, jer je opština Kozarska Dubica uspjela da skoro u svakom selu izgradi put, osvjetljenje i realizuje druge važne projekte", rekao je Kuzmanović nakon sastanka sa rukovodstvom ove opštine.

Kuzmanović je istakao da je posebno interesantno to što Dubica ima nekoliko privrednih kapaciteta koji su veoma dobri i vodeći ne samo u Srpskoj nego i znatno šire, naglasivši među njima preduzeće "Hemijska prerada kukuruza", kompaniju "Zepter International" i mljekarsku industriju "Mlijekoprodukt", čije pogone je obišao u pratnji saradnika.

"Mislim da naša javnost ne zna, a treba da zna da je ova fabrika mlijeka jedna od najmodernijih tehnološki opremljenih u regionu bivše Jugoslavije, a nije malo ako kažem da su me upoznali da postoji dnevna proizvodnja od oko 150 tona mlijeka", istako je Kuzmanović.

On je dodao da je proizvodnja takvog kapaciteta veoma značajna, kao sa tržišnog aspekta, tako i sa aspekta proizvođača mlijeka.

"Tržište je obezbjeđeno, dok mnogi naši farmeri i zemljoradnici sa ovog područja isporučuju mlijeko i to ne samo sa ovog područja već od Šipova, pa do Kostajnice i drugih opština. Dubica u tome zaista prednjači", procijenio je Kuzmanović.

On je dodao da ova opština prednjači i u tome što ima svoje istorijski značajne korijene, a prije svih ostalih Spomen-područje Donja Gradina.

"Projekat izgradnje tog Spomen-područja je već gotov i Vlada RS nosi taj projekat. Već je gotov i projekat filma koji će se raditi, tako da će to Spomen-područje biti ne samo poznato po jadu i muci koja se desila, već po našoj brizi o tome veličanstvenom stratištu", najavio je Kuzmanović.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz zahvalio je predsjedniku Srpske na pažnji koju je ukazao toj opštini i zalaganju za uređenje Spomen-područje Donja Gradina koje se nalazi na području opštine Kozarska Dubica.

"Sada se došlo u fazu usvajanja idejnog projekta kako bi već naredne godine počeli konkreteni radovi na uređenju Spomen-područja", rekao je Jauz i naglasio veliki značaj Donje Gradine za RS i srpski narod u cjelini jer predstavlja stravično svjedočanstvo o zločinima Nezavisne države Hrvatske nad nedužnim stanovništvom.

On je potvrdio da je predsjednik RS dao čvrstu podršku projektu formiranja poslovne zone u Kozarskoj Dubici i drugim projektima koji imaju za cilj jačanje privrede, smanjenja nezaposlenosti i infrastrukturno uređenje, posebno seoskih sredina.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi