V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

10.09.2010. - Načelnik opštine obišao poplavljena područja
Usljed obilnih kiša koje su danas zahvatile područje opštine Kozarska Dubica poplavljeno je 75 domaćinstava, među kojima i jedna škola i crkva.
Nino Jauz načelnik opštine Kozarsak Dubica obišao je zajedno sa šefom Odsjeka civilne zaštite Đurom Trubarcem područja koja su poplavljena, prilikom čega je naglasio da su poplave tokom ove godine pričinile ogromne štete ovoj opštini.
“I ovaj put poplave su nastale zbog oštećenja donjeg i gornjeg obodnog kanala koji zahtijevaju temeljnu rekonstrukciju. Došlo je do začepljenja kanala i voda se izlijeva i plavi zemljište i domaćinstva. Mi smo napravili prijedlog mjera upućen Direkciji za vode i Vladi RS gdje se skrenula pažnja na hitnost rješavanja ovog problema, te da se odreaguje na način da se krene sa radovima na sanaciji kanala”, rekao je Jauz.
Đuro Trubarac šef Civilne zaštite je precizirao da je poplavljeno 50 domaćinstava na području dubičke ravni među kojima je i škola i crkva u selu Međeđa, te 25 domaćinstava na području Mjesne zajednice Knežica.
“Od jutra ekipa radi na tome da se utvrde ugroženi dijelovi vodozaštitnih objekata, odnosno nasipi i kanali. Trenutno radimo na utvrđivanju rakovačkog kanala jer je rijeka Rakovica naglo u porastu, te bi mogla ugroziti sela Draksenić i Demirovac, takođe u dubičkoj ravni”, rekao je Trubarac.
On je rekao da su poplav na području Knežice uzrokovane usljed izlijevanja rijeke Knežica, a u dubičkoj ravni usljed oštećenja na obodnom kanalu u koji se slijevaju bujične vode iz Prosare i Kozare.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi