V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.10.2010. - Sastanak povodom otvaranja kluba veterana
Danas je u opštini Kozarska Dubica održan sastanak rukovodstva Boračke organizacije RS sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica, na kojem se razgovaralo o otvaranju kluba veterana u ovoj opštini.
Prema riječima Pantelije Ćurguza predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske klub veterana će biti otvoren s ciljem provođenja programa pomoći borcima oboljelim od posttraumatskog stresnog poremećaja.
“Tema i cilj ovog radnog sastanka je početak realizacije projekta “Otkrivanje, tretman i rehabilitacija lica oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja”. Plan je da se u 2010. godini klubovi veterana otvore u pet gradova Republike Srpske i to u Banjoj Luci, Kozarskoj Dubici, Mrkonjić Gradu, Šamcu i Šipovu”, rekao je Ćurguz.
On je naglasio da je namjera da se u prvoj fazi realizacije projekta povežu Boračka organizacija opštine u kojoj će se Klub otvoriti sa nadležnim Centrom za mentalno zdravlje , Domom zdravlja, Centrom za socijalni rad, načelnikom opštine i drugim organizacijama koje pružaju podršku osobama oboljelim o dove vrste poremećaja, te uopšte da se uvežu veterani koji će međusobno moći da razgovaraju i razmijene svoja iskustva
Ćurguz je ovom prilikom naglasio značaj preventivnog djelovanja i uputio na činjenicu da je posttraumatski stresni poremećaj u velikom broju prisutan među bivšim borcima.
Nino Jauz načelnik opštine je ovom prilikom istakao da opština Kozarsak Dubica podržava sve aktivnosti republičke Boračke organizacije i cijeni doprinos koji su boric dali u otadžbinskom ratu. “Kroz nadležno odjeljenje i Centar za socijalni rad nastojimo da projekti i programi koji treba da pomognu borcima realizujemo. Tu nam je značajna i podrška resornih ministarstava u Vladi RS. Ono što bih istakao je dobra saradnja opštinskog resornog odjeljenja i uopšte Izvršne vlasti opštine sa Boračkom organizacijom”, naglasio je Jauz i dodao da je tema posttraumatskog stresnog poremećaja velika nepoznanica za znatnom broju ljudi. Prema njegovim riječima činjenica je da veliki broj bivših boraca ima ovu vrstu problema i da ti problemi, ako se ne počnu na vrijeme rješavati, mogu dovesti do dosta ozbiljnih situacija u društvenom životu, te da je iz toga razloga neophodno preventivno djelovati.
Sastanku su prisustvovali, predstavnici Centra za socijalni rad Banjaluka i Kozarska Dubica, te predstavnici Doma zdravlja.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi