V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.11.2010. Uređena stočna pijaca
Zahvaljujući sredstvima resornog ministarstva i preduzeća “Komunalac” iz Kozarske Dubice uređena je stočna pijaca u ovoj opštini.
Tim povodom načelnik opštine Nino Jauz posjetio je preduzeće “Komunalac” i uređenu lokaciju.
Prema riječima Bože Babića direktora “Komunalca” uređenje stočne pijace je iznosilo 60 000 KM, odnosno resorno ministarstvo je uložilo 30 000 KM dok je preduzeće uložilo isti iznos. Sredstva su utrošena u nasipanje terena, postavljanje nove rasvjete i kapije, te u sređivanje boksova i stočnih vaga”, rekao je Babić. On je podsjetio da je, takođe, preduzeće uložilo preko 40 000 KM u nabavku kombinovanog vozila za utovar smeća, kopanje, kao i za grtanje snijega.
“Resorno ministrastvo je uložilo 20 000 KM u ovu namjenu dok je preduzeće izdvojilo 23 000 KM. Osim toga od Fonda za zaštitu životne sredine preduzeće je dobilo 10 000 KM koja su namijenjena za sanaciju divljih deponija, a u ukupnoj vrijednosti projekta sa 20 odsto učestvuje Komunalac”, rekao je Babić.
Nino Jauz načelnik opštine je ovom prilikom istakao da je prilikom ove radne posjete uvidio domaćinski odnos ovog preduzeća prema gradu, te da je preduzeće pristupilo realizaciji bitnih projekata koji se odnose na zaštitu životne sredine i uređivanje terena u pogedu sanacije divljih deponija i u ovom slučaju uređivanja stočne pijace.
On je istakao preduzeće "Komunalac" od izuzetnog značaja za opštinu i građane, obzirom da se bavi održavanjem čistoće na području grada i drugih urbanih naseljima.
"I u narednom periodu, zahvaljujući sredstvima opštine, prioritet u daljem radu ovog preduzeća je da se maksimalno posveti pažnja održavanju ulica čistim, kao i ostalih površina od javnog interesa. Grad mora da bude uredan i odaje lijepu sliku o onima koji u njemu žive", rekao je Jauz i dodao da je veoma bitno što će izmjenom zakona sva komunalna preduzeća biti vraćena u vlasništvo opština i to će u velikoj mjeri doprinijeti još boljoj saradnji opštine i komunalnog preduzeća.
Jauz je ovom prilikom napomenuo da će u narednom periodu biti prošireno gradsko groblje i biti realizovan projekta izgradnje pretovarne stanice za sortiranje reciklažnog otpada na teritoriji opštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi