V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.11.2010. - Usvojen Nacrt budžeta opštine za 2011. u iznosu od 9.170 000 KM
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas na dvadesetoj radnoj sjednici Nacrt budžeta opštine za 2011. godinu, kojim su predviđeni ukupni prihodi u iznosu od 9.170 000 KM.
"Nacrt budžeta planiran je realno i u prihodovnoj strani i u predviđenim izdacima. U poređenju sa prošlom godinom jasno je da je u pitanju stabilno upravljanje budžetom", rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz.
On je naglasio da Budžet za narednu godinu ima izraženu socijalnu komponentu sa 14,6 odsto predviđenih socijalnih davanja, te razvojni karakter koji mu daje izdvajanje za razne investicije i kapitalne projekte u iznosu od 24,5 odsto budžetskih sredstava, bez kreditnog zaduženja.
"Značajna podrška iz Budžeta opštine osigurana je i za sportske, školske, kulturne i druge potrebe, kao i za različite manifestacije, stipendije i mjesne zajednice", naglasio je Jauz.
On je potvrdio da je pri izradi Nacrta budžeta traženo mišljenje budžetskih korisnika, te da će po njegovom usvajanju biti održana javna rasprava.
"Vjerujem da ćemo u 2011. godinu ući sa boljim pozicijama, te da ćemo apliciranjem projekata ka različitim međunarodnim institucijama, predpristupnim i drugim fondovima moći obezbjediti više budžetskih sredstva", rekao je Jauz.
On je precizirao da na otplatu zaduženja trenutno odlazi devet odsto Budžeta opštine, što je polovina zakonski dozvoljenog maksimum koji iznosi 18 odsto budžeta.
Nacrtom budžeta opštine Kozarska Dubica za 2011. godinu predviđeni su izvorni prihodi u iznosu od 8 520 000 KM, što je za 4,1 odsto više od planiranih izvornih prihoda za tekuću godinu, tekuće pomoći u iznosu od 150 000 KM, sredstva po osnovu kapitalnih pomoći u iznosu od 400 000 KM, te sredstva po osnovu prodaje stalnih sredstava u iznosu od 100 000 KM.
U strukturi budžetskih rashoda tekući troškovi učestvuju sa 79,5 odsto, izdaci za nefinansijsku imovinu čine 14,2 odsto rashoda budžeta, a izdaci za otplatu dugova učestvuju sa 6,3 odsto.
Pri glasanju o Nacrtu budžeta opštine Kozarska Dubica uzdržani su bili jedino odbornici Partije demokratskog progresa.
Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je, takođe, odluku o materijalnoj pomoći za obnovu jedne od najviše staradlih osnovnih škola u srbijanskom gradu Kraljevo koji je nedavno pogođen zemljotresima, kao i Strategiju komunikacije Opštine sa javnošću za period od 2010. do 2015. godine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi