V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.11.2010. - Otvoren rekonstruisani objekat centralne zgrade Doma zdravlja
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Ranko Škrbić prersijecanjem svečane vrpce danas je u Kozarskoj Dubici predao na upotrebu Domu zdravlja rekonstruisani centralni objekat ove ustanove.
Ukupna vrijednost ovog projekta je 400 000 KM, od čega je Opština Kozarska Dubica uložila 1/3 sredstava, a ostatak Ministarstvo zdravlja, odnosno Vlada Republike Srpske. Ministar se prije otvaranja objekta sastao sa načelnikom opštine Ninom Jauzom u njegovom kabinetu prilikom čega su razgovarali o realizovanim i budućim projektima iz oblasti zdravstva na području ove opštine. „Prije pola godine smo došli da najavimo početak radova. Rekonstrukcija ovog objekta dio je ranije donesenog plana unapređenja zdravstvenog sistema širom RS, kroz projekte koji su podržani od strane Svjetske banke i iz Razvojnog projekta Vlade RS, a koji za cilj imaju uređenje što većeg broja ambulanti i domova porodične medicine širom RS“, rekao je Šrbić.
On je istakao da je u ovom trenutku već završena rekonstrukcija 26 domova zdravlja u RS i najavio skoro otvaranje potpuno rekonstruisanih objekata u Gradiškoj i Prijedoru.
Škrbić je istakao da je pored rekonstrukcije objekta, za timove porodične medicine u Kozarskoj Dubici obezbjeđena kompletna medicinska i softverska oprema porebna za vođenje elektronskih kartona pacijenata. Škrbić je istakao da je u protekle tri godine resorno ministarstvo uložilo oko 800 000 KM u dubički Dom zdravlja. Prema riječima Radenka Reljića direktora Doma zdravlja u novom adaptiranom prostoru, koji je uređen po poslednjim svjetskim standardima biće smješteno devet timova porodične medicine koji će brinuti za zdravlje 28 000 registrovanih korisnika zdravstvene zaštite,
a objekat je realizacijom ovog projekta dobio novi inventar, odnosno opremu, podove, zidove, sanitarije, stolariju, instalacije, krov i fasadu što će omogućiti još kvalitetniji rad ljekara.
„Ponosni smo na ovaj objekat koji je rezultat saradnje i ulaganja resornog ministarstva Vlade RS i lokalne zajednice, kojima želim da zahvalim u ime građana naše opštine, naših pacijenata i ljekara“, rekao je Reljić. On je najavio da će ova zdravstvena ustanova već početkom naredne godine ući u projekat rekonstrukcije objekta laboratorije, te da je za drugu polovinu godine planirana sanacija ambulanti u seoskim područjima opštine. Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz istakao je da je rekonstrukcija centralnog objekta Doma zdravlja još jedan korak ka unapređenju zdravstvenog sistema u Kozarskoj Dubici da bi građani zdravstvenu zaštitu mogli ostvarivati na adekvatan način.
„U sledećoj godini Vlada će iz Razvojnog programa obezbjediti dodatnih 200 000 KM, a sufinansijer u najavljenim projektima biće opština Kozarska Dubica“, rekao je Jauz.
On je najavio skoru sanaciju mjesnih ambulanti u Knežici, Sreflama, Demirovcu i Slabinji, što će stanovnicima tih poručja približiti zdravstvenu njegu i zaštitu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi