V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.04.2011.- Usvojena Odluka o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o kupoprodaji prve nekretnine u Poslovnoj zoni
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica na 24. redovnoj sjednici usvojili su Odluku o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o kupoprodaji nekretnine putem licitacije Preduzeću „Eko-Bel“ iz Laktaša.
”Potpisivanjem ovog ugovora u Poslovnu zonu “Lipova Greda” uvešće se prvi investitor. Ovom odlukom otvaramo novu stranicu u izgradnji Poslovne zone “Lipova Greda””, rekao je Miloš Ćibić načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove i dodao da je ovaj ugovor rezultat ozbiljnog i studioznog rada u proteklih godinu i po dana.
On je naglasio da je najveći dio posla u realizaciji projekta formiranje Poslovne zone odradilo Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti. “Osim ovog Odjeljenja veliki doprinos u realizaciji dali su i drugi u opštinskoj administrativnoj službi, zakonodavci i odbornici Skupštine opštine koji su svojim odlukama pratili dinamiku aktivnosti Izvršne vlasti”, rekao je Ćibić.
Dragan Mataruga načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti je rekao da su u toku pregovori sa još dva investitora zainteresovana za ulaganja u Poslovnu zonu “Lipova Greda”. “Investitori ne smiju da osjećaju nikakve administrativne barijere. Ja svim srcem vjeruje u ovaj projekat koji bi trebao da zapošljavanjem mladih ljudi riješi goruće probleme u opštini Kozarska Dubica”, rekao je Mataruga.
Značaj dolaska prvog investitora istakao je i zamjenik načelnika opštine Rajko Marčeta koji se u svoje i ime načelnika opštine zahvalio odbornicima na podršci koju su pružili Izvršnoj vlasti u realizaciji projekta Poslovne zone “Lipova Greda”.
Odbornici su jednoglasno usvojili Odluku o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o kupoprodaji nekretnine, putem licitacije, Preduzeću „Eko-Bel“ iz Laktaša, čime su ovlastili načelnika da sa ovim preduzećem, kao najboljim ponuđačem, zaključi ugovor o kupoprodaji građevinske parcele ukupne površine 4.187 metara kvadratnih u Poslovnoj zoni Lipova Greda po cijeni od 38 000 KM. Konačna cijena ove parcele sa uračunatim pogodnostima iznosi 26.600 KM. Pogodnosti za djelatnost prerade i otkupa poljoprivrednih proizvoda uz angažovanje lokalnih kooperanata, stvarnu cijenu umanjuju za 30 odsto. Potpisivanje ugovora obaviće se u srijedu, 04.05.2011. godine, u kabinetu načelnika opštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi