V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.05.2011. - Potpisan ugovor sa prvim investitorom
Opština Kozarska Dubica potpisala je danas ugovor sa preduzećem „Eko Bel“ iz Laktaša o kupoprodaji prve nekretnine u Poslovnoj zoni “Lipova Greda”.
“Projekat “Poslovna zona” u Kozarskoj Dubici sa današnjim danom opravdava naše procjene. Prije dvije godine započeli smo realizaciju ovog projekta, rješavajući imovinske odnose, uređenjem regulacionog plana, parcelizacijom i izgradnjom infrastrukture. Da je Kozarska Dubica dobar ambijent za investiranje govori i to da imamo prvog investitora u Poslovnoj zoni, a u proteklih pet mjeseci riješen je stečj u dva veoma značajna preduzeća, DIP „Kozari“ koju je kupila Zepter kompanija i preduzeću „Mehanika“ koje je kupilo preduzeće „Kondić Komerc“, čime dobijamo tri nova preduzeća u opštini“, rekao je Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica i dodao da će donošenje odluke o prekategorizaciji Graničnog prelaza u Donjoj Gradini za robni transport dati dodatnu prednost Dubici i „Lipovoj Gredi“ kada je riječ o poslovanju. Jauz je najavio za sledeću sedmicu dolazak predstavnika tri italijanske kompanije koji će da obiđu poslovnu zonu „Lipova Greda“. „Zahvaljujući saradnji Opštine Kozarska Dubica i kompanije IBC, s kojom smo prošle godine potpisali sporazum o dovođenju stranih investitora u ovu poslovnu zonu, očekujemo ozbiljne poslovne partnerime. Cilj svega ovoga je da Kozarska Dubica bude prepoznata i od domaćih i stranih investitora i da dolaskom istih budu otvorena nova radna mjesta, jer želimo da u srednjoročnom periodu, odnosno u narednih pet godina, Kozarska Dubica smanji broj nezaposlenih sa 2040 na 1000 nezaposlenih. Sigurno je da to nije lak zadatak, međutim, prednosti koje Dubica ima mi smo uvidjeli i za sada naša predviđanja idu u tom pravcu da te prednosti iskoristimo“, rekao je Jauz. Boško Šušnjar tehnički direktor preduzeća „Eko bel“ je podsjetio da je osnovna djelatnos ovog preduzeća sanitarno-ekološka zaštita, prodaja repro materijala u poljoprivredi i prodaja i servisiranje vatrogasne opreme. Prema njegovim riječima, ovom prilikom je potpisan ugovor o kupoprodaji parcele od 4180 metara kvadratnih, a plan je da na 1000 metara kvadratnih budu izgrađeni proizvodno-prodajni objekti. On je naglasio da ih je ova opština privukla kao voćarski kraj obzirom da preduzeće „Eko bel“ ima u planu plastenički vid proizvodnje koji će ubuduće razvijati zajedno sa izraelskom vladom. „U prvoj godini investiraćemo u 500 kvadratnih metara prodajnog prostora, a nakno toga, u 2012. godini, ćemo urediti preostalih 500 metara kvadratnih u proizvodno-prodajni prostor“, rekao je Šušnjar i dodao da će „Eko bel“ u „Lipovoj Gredi“ vršiti otkup poljoprivrednih proizvoda i njihov plasman kako unutar BiH tako i van granica. On je naglasio da imaju u planu da za početak zaposle 5 radnika, a sledeće godine po potrebi dodatni broj, što podrazumijeva u sezoni više radnika. „Mi već imamo jedan prodajni objekat u Kozarskoj Dubici i okupljamo oko 120 kooperanata na prostoru ove opštine. Sredinom juna počećemo sa radovima na izgradnji objekta na kupljenoj parceli i u zavisnosti od vremenskih uslova trebalo bi da bude u funkciju početkom novembra“, rekao je Šušnjar.
Poslovna zona „Lipova Greda“ prostire se na 69 hektara zemljišta, a koje je Vlada RS ustupila Kozarskoj Dubici. U prvoj fazi izgradnje u upotrebu je stavljen 21 hektar zemljišta na kome je izgrađena infrastruktura sa vodom, kanalizacijom, elektronaponom i prilaznim ulicama.
Pogodnosti za djelatnost prerade i otkupa poljoprivrednih proizvoda uz angažovanje lokalnih kooperanata, stvarnu cijenu parcele u ovoj poslovnoj zoni umanjuju za 30 odsto.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi