V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.06.2011. - Omladinska banka finansira 10 projekata mladih
Danas je u opštini Kozarska Dubica održana ceremonija uručivanja čekova i potpisivanja ugovora sa predstavnicima članova 10 neformalnih grupa čiji su projekti odobreni od strane Omladinske banke Kozarska Dubica.
Na ceremoniji su prisustvovali članovi odbora Omladinske banke i članovi neformalnih grupa čijih je 10 projekata odobreno, a načelnik opštine je uručio čekove predstavnicima mladih. Ukupna vrijednost projekata iznosi 36.897 KM, od kojih će iznos od 18.575 KM biti obezbijeđeno kao doprinos grupa iz zajednice, a iznos od 18.322 KM iz fonda Omladinske banke Kozarska Dubica koji zajednički obezbjeđuju Opština Kozarska Dubica i Fondacija Mozaik od donatora USAID.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz potvrdio je da se projekat Omladinska banka drugu godinu za redom realizuje u Kozarskoj Dubici i izrazio zadovoljstvo činjenicom da odobreni projekti doprinose boljem, kvalitetnijem i sadržajnijem životu mladih ljudi, naročito u ruralnim sredinama.
Jauz se zahvalio fondaciji "Mozaik" i organizaciji USAID koji zajedno sa opštinom Kozarska Dubica obezbjeđuju sredstva za finsiranje odobrenih projekata.
"Omladinska banka je projekat čiji je cilj povećati učešće mladih u procesima lokalnog razvoja ruralnih sredina kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode mladi, na način da ta populacija bude uključena u proces donošenja odluka i realizaciju projekata i ideja koji pokazuju da su mladi resurs, a ne problem", rekao je Željko Pauković menadžer programa Fondacije za razvoj zajednice "Mozaik".
U okviru programa Omladinska banka Kozarska Dubica koji partnerski podržavaju Opština Kozarska Dubica i Fondacija Mozaik, na konkursu za projekte mladih koji je bio otvoren od 7.03 do 29.04. 2011. godine prijavljeno je 15 projekata neformalnih grupa mladih, a nakon procesa selekcije od strane članova Omladinske banke Kozarska Dubica odobreno je 10 projekata neformalnih grupa mladih.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne