V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.06.2011. - Održana treća po redu “Konferencija beba”
Danas je po treći put zaredom na platou ispred Doma kulture u Kozarskoj Dubici upriličena manifestacija "Konferencija beba".
Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i Savjet za djecu RS su i ove godine organizatori manifestacije, a s ciljem upoznavanja javnosti o nepovoljnoj demografskoj slici u Republici Srpskoj i problemu nedovoljnog rađanja.
U prisustvu brojnih mališana i roditelja načelnik opštine Nino Jauz je otvorio manifestaciju prilikom čega je ukazao na njen značaj.
"Ovo je prelijepa manifestacija na kojoj učestvujem i u svojstvu načelnika opštine i kao roditelj. S ponosom mogu da kažem da je 'Konferencija beba' već treću godinu zaredom organizovana u Kozarskoj Dubici i ove godine moj sin je sticajem radosnih okolnosti i najmlađa beba 'Konferencije'. Moram da istaknem da Dubica, nažalost, kao i većina opština u RS, ima negativan prirodni priraštaj stanovništva i ova manifestacija, kao i mnogo drugih aktivnosti, treba da ide u pravcu boljeg kreiranja nataliteta", kazao je Nino Jauz, načelnik Kozarske Dubice.

Kao i proteklih godina, izabrano je tročlano predsjedništvo beba, odnosno najmlađa, najstarija i beba s najviše braće i sestara.

Najmlađa beba je Luka Jauz, star trinaest dana, beba s najviše braće i sestara je Njegoš Janković, koji ima dva starija brata, i najstarija beba "Konferencije" je Marija Mijatović, rođena 28. juna prošle godine.

Prilikom registracije bebama su podijeljene poklon majice i edukativni materijali, koje je obezbijedilo Ministarstvo porodice, omladine i sporta, poklon igračke koje je obezbijedila opština Kozarska Dubica i pokloni Tvornice higijenskih proizvoda "Violeta".

Preduzeće "Violeta" je i ove godine obezbijedilo posebne nagrade za tročlano predsjedništvo beba, a glavna nagrada je po ovogodišnjoj odluci pripala bebi s najviše braće i sestara.

Tokom manifestacije upriličen je prigodan kulturno-umjetnički program, a nastupili su mališani Dječjeg vrtića "Pčelica", najmlađi članovi Folklornog ansambla "Una" i Dramski studio "Artist".
Otvoreni žiro računi

Kao i prethodnih, i ove godine aktiviran je humanitarini broj telefona 1458. Takođe, žiro račun na koji potencijalni donatori mogu da uplate sredstva namijenjena bebama rođenim 28. juna je račun Javnog fonda za dječju zaštitu RS, broj: 555-001-01004929-39, otvoren kod Nove banke A.D. Banjaluka, Filijala Bijeljina.

Žiro račun na koji potencijalni donatori mogu da uplate sredstva namijenjena porodilištima je račun Javnog fonda za dječju zaštitu RS, broj: 568-403-12000002-50, otvoren kod Balkan investment banke Banjaluka, Filijala Bijeljina, svrha doznake "opremanje porodilišta".
Ovogodišnji sponzori manifestacije su Radio televizija Republike Srpske kao glavni medijski pokrovitelj, Javni fond za dječiji zastitu, Pošte Srpske, Preduzeće “Violeta”, Preduzeće Vitinka, Nova Banka a.d Banja Luka, Metromedija Banja Luka, Dunav osiguarnje.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne