V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.06.2011. - Održana smotra kulturno-umjetničkih društava u etno-naselju
Sinoć je u Mjesnoj zajednici Knežica u Kozarskoj Dubici upriličena tradicionalna smotra kulturno-umjetničkih društava, čime je nastavljena manifestacija „Dani Knešpolja“.
Ovom prilikom predstavnici Švedske agencije za razvoj i saradnju (ILDP-a) i predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP-a BiH) u pratnji predstavnika opštine Kozarska Dubica obišli su etno-naselje u izgradnji gdje je i upriličen kulturno-umjetnički program. “”Dani Knešpolja” je manifestacija koja se tradicionalno organizuje u Kozarskoj Dubici, a ove godine smo u prilici da smotru kulturno-umjetničkih društava organizujemo u novoizgrađenom etno-naselju, odnosno etno-domaćinstvu koje se nalazi u ovoj Mjesnoj zajednici. Manifestacija je počela tradicionalnom “kosidbom”, a nastavlja se nizom kulturnih i sportskih manifestacija, među kojima je i ova, odnosno defileom i smotrom kulturno-umjetničkih društava iz više opština Republike Srpske”, rekao je Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica i dodao da opština podržava ovu manifestaciju, te da je organizator iste KUD “Knešpolje” i Crkvena opština Knežica. Jauz je ovom prilikom naglasio da je održavanje smotre kulturno-umjetničkih društava u etno-domaćinstvu pravi odabir lokacije obzirom da naselje daje puni ugođaj ovakvoj vrsti događaja. “Izgradnja etno-naselja je pravi način da se predstavi nekadašnji život, odnosno život naših predaka. Realizacija ovog projekta se privodi kraju, tako da će sledeće godine biti ukompletirani radovi i Knežica će zahvaljujući istom biti biser Potkozarja i ovog dijela Republike Srpske”, rekao je Jauz i dodao da je projekat “Izgradnja etno-naselja” podržan od strane UNDP-a, ILDP-a, opštine Kozarska Dubica, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Srpske pravoslavne crkve i Crkvene opštine Knežica uključujući i samo stanovništvo ove Mjesne zajednice. Prema njegovim riječima ukupna vrijednost projekta iznosi 130 000 KM. Marina Dimova projekt menadžer projekta Integrisani lokalni razvoj koji je zajednička inicijativa UNDP-a BiH i Švajcarske razvojne agencije u partnerstvu sa opštinom Kozarska Dubica je istakla prilikom obilaska etno-naselja da je realizacija ovog projekta pored projekta Izrade integrisane strategije razvoja lokalne zajednice stavljen kao prioritet. “Naša saradnja sa opštinom Dubica traje dvije godine. Moram da pohvalim uspješno završenu Strategiju razvoja opštine za sledećih deset godina, a koja je usvojena od strane SO. Osim toga opština realizacijom ovog projekta podstiče razvoj turizma u Kozarskoj Dubici, a jedan značajan dio strategije razvoja je usmjeren, upravo, ka tome”, rekla je Dimova. Obilasku etno-naselja i nastupu kulturno-umjetničkih društava, prethodio je moleban za Kosovo u crkvi Presvete Bogorodice u Knežici. Takođe, ovim povodom upriličena je je izložba slika amaterske slikarke Violete Kerbo.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi