V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.07.2011. - Odobren namjenski kredit za izgradnju kanalizacione mreže
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske Miroslav Milovanović i načelnik opštine Kozarska Dubica potpisali su danas Ugovor o korištenju kreditnih sredstava Revolving fonda iz oblasti vodosnabdijevanja i komunalne infrastrukture, a kojim je Vlada opštini Kozarska Dubica odobrila namjenski kredit u iznosu od 246. 586 KM.
Potpisnici ugovora precizirali su da će odobrena sredstva biti utrošena za izgradnju kanalizacione mreže u dubičkim naseljima Špilja i Tranzit, u kojim veliki broj domaćinstava do sada nije bio priključen na gradsku kanalizacionu mrežu.
„Opština Kozarska Dubica je inače jako puno vezana za ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, jer u njoj postoji najveća mljekara u BiH, velik broj poljoprivrednih proizvođača, te ministratvo ima jako puno razloga da bude prisutno na području te opštine“, rekao je ministar Milovanović nakon razgovora sa rukovodstvom ove opštine.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz objasnio je da će kanalizaciona mreža u naselju Špilja obuhvatiti područje do preduzeća „Mlijekoprodukt“, te da će samim tim biti riješeno i pitanje otpadnih voda mljekare u cilju ekološke zaštite korita rijeke Una.
On je dodao da će radovi u naselju Špilja i Tranzit biti izvršeni kvalitetno i u predviđenim rokovima, te istakao da opština Kozarska Dubica ostvaruje izuzetnu saradnju sa resornim ministarstvom.
„S ministrom Milovanovićem razmatrali smo problematiku korištenja poljoprivrednog državnog zemljišta kroz izdavanje u zakup i koncesije, a s ciljem omogućavanja dodatnog zemljišta i podsticaja za dubičke poljoprivrednike“, rekao je Jauz.
On je precizirao da je resorno ministarstvo samo u prošloj godini dodjelilo kroz razne vidove podsticaja preko pet miliona KM dubičkim poljoprivrednicima.
„To je znatna podrška za našu opštinu jer 50 odsto stanovništva živi na selu i veliki broj tih ljudi se bavi poljoprivredom i na taj način je riješio svoju egzistenciju“, istakao je Jauz i dodao da je s ministrom Milovanovićem razgovarao i o problemu neizgrađenosti i lošeg stanje sistema za odbranu od poplava na području Kozarske Dubice.
„Opština Kozarska Dubica je izuzetno zainteresovana za rješavanje tog problema jer smatramo da smo pored opštine Bijeljina najviše stradali u prošlogodišnjim poplavama i velika šteta je nanesena poljoprivrednim usjevima“, podsjetio je Jauz.
Ministar Milovanović je u Kozarskoj Dubici posjetio preduzeće „Hemijska prerada kukuruza“ i preduzeće za uzgoj i otkup svježeg voća „Unaplod“ i najavio podršku resornog ministarstva u ostvarivanju poslovnih i investicionih planova tih preduzeća.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi