V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.08.2011. - Raspisan javni poziv za korištenja sredstava fonda za razvoj za 2011. godinu kao direktni podsticaj zapošljavanju i samozapošljavanju
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz raspisao je danas javni poziv za korištenje sredstava po Programu korištenja sredstava fonda za razvoj za 2011. godinu kao direktni podsticaj zapošljavanju i samozapošljavanju poljoprivrednih proizvođača kroz bespovratna sredstva. „Ukupna sredstva za ovu namjenu iznose 80.000,00 KM. Direktni podsticaj zapošljavanju kroz bespovratna sredstva daje se u maksimalnom iznosu od 2.000,00 KM po jednom novozaposlenom licu, a maksimalan iznos sredstava po jednom poslodavcu iznosi 10.000,00 KM”, pojasnio je načelnik opštine Nino Jauz. Prema njegovim riječima pravo učešća imaju svi poslodavci koji imaju sjedište u Kozarskoj Dubici i ekonomski su sposobni da realizuju program. “Lica koja se planiraju zaposliti, moraju biti nezaposlena lica sa područja opštine Kozarska Dubica i da nisu bila zaposlena kod poslodavca koji podnosi zahtjev u proteklih godinu dana”, rekao je Jauz.
On je naglasio da kada je riječ o samozapošljavanju pravo učešća imaju svi poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Kozarska Dubica koji su nezaposleni u trenutku podnošenja zahtjeva, a spremni su da registruju preduzetničku djelatnost i na taj način obezbijede samozapošljavanje. „Korisnici koji ispunjavaju uslove imaju pravo na bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 3.000,00 KM“, precizirao je Jauz.
Detaljnije informacije se mogu dobiti u Odjeljenje za privredu i Društvene djelatnosti, a Obrazac zahtjeva, kao i uslovi konkursa dostupni su na internet stranici Opštine Kozarska Dubica: www.kozarskadubica.org. i na Oglasnoj tabli u Šalter sali Opštine.
Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30 dana od dana objavljivanja konkursa, a predaja zahtjeva sa pripadajućom dokumentacijom se vrši u Šalter sali Opštine Kozarska Dubica.
Opština Kozarska Dubica je za 2011. godinu, kao i prethodne godine, izdvojila sredstva u ukupnom iznosu od 220 000 KM koja će biti raspoređena kao direktan podsticaj zapošljavanju, direktan podsticaj samozapošljavanju poljoprivrednih proizvođača, podrška promociji poslovne zone „Lipova Greda“, podsticaj za krčenje zaraslog poljoprivrednog zemljišta, podsticaj za podizanje novih zasada maline i podrška organizovanju Miholjdanskog sajma.
Kroz Program korištenja sredstava Fonova za razvoj za 2011. godinu Opština želi da nastavi sa konkretnom podrškom lokalnim privrednicima i poljoprivrednicima kako bi na lakši način došli do potrebnih sredstava za otpočinjane novih poslovnih aktivnosti ili zadržavanje postojećih.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi