V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.09.2011. - Na “Voće festu” predstavljena 23 proizvođača i prerađivača voća
U Kozarskoj Dubici, na trgu ispred zgrade Opštine, danas je drugi put za redom upriličena privredno-turistička manifestacija „Voće fest“.
Na manifestaciji su učestvovala 23 proizvođača i prerađivača voća iz ove i susjednih opština, kao i Republike Hrvatske. Prema riječima Nine Jauza načelnika opštine, koji je otvorio manifestaciju, lokalna uprava radi maksimalno na tome da podrži poljoprivrednu proizvodnju i poljoprivrednim proizvođačima omogući što bolje uslove za njihovo privređivanje. On je naglasio da se kroz organizaciju ovakvih manifestacija uz promociju poljoprivrednih potencijala nastoji promovisati i turistička ponuda. “Svakako da je opština Kozarska Dubica pokazala interes da podrži poljoprivrednike. U našoj opštini veliki broj stanovnika živi u seoskoj sredini i veliki broj ih se bavi, upravo, poljoprivredom, odnosno, voćarstvom, ratarstvom ili stočarstvom. Nastojim da im svima damo podršku na određen način. Tu je prisutna i velika podrška Ministarstva poljoprivrede, a posebno želim da naglasim da je u toku prošle godine oko 5 miliona KM uloženo na područje opštine Kozarska Dubca kroz razne podsticaje poljoprivredi”, rekao je Jauz. Prema njegovim riječima Opština Kozarska Dubica je ove godine stavila akcenat na podršku formiranja zasada maline kako bi ovaj kraj bio poznat i po toj vrsti proizvodnje. Prema riječima Nade Grgača direktorice Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica kao organizator je zadovoljna odzivom učesnika i građana koji su došli da prisustvuju manifestaciji. “Ovo je drugi put da organizujemo “Voće fest” u Kozarskoj Dubici i ove godine imamo veći broj izlagača u odnosu na prošlu. Ovom manifestacijom nastojimo da promovišemo našu opštinu, odnosno voćarsku proizvodnju i turizam. Mi svakako imamo šta da pokažemo jer Dubica je voćarski kraj”, rekla je Grgača. Ona je istakla da su učesnicima na kraju programa uručene zahvalnice, te da su oni Dječijem vrtiću “Pčelica” poklonili svoje izložene proizvode, jabuke i med. Manifestacija se organizuje pod pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica u organizaciji Turističke organizacije opštine i Odsjeka za poljoprivredu, a pod medijskim pokroviteljstvom Centra za informisanje i kulturu. U sklopu manifestacije, takođe, je upriličen prigodan kulturno- umjetnički program.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi