V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.09.2011. - Na Međunarodnom graničnom prelazu Donja Gradina-Jasenovac počele sa zajedinčkim radom granične službe BiH i Republike Hrvatske
Na Međunarodnom graničnom prelazu Donja Gradina-Jasenovac danas je na BiH strani počela sa radom granična policija i carina Republike Hrvatske.
„Ovdje od danas kontrolu vrše pripadnici službi BiH i Republike Hrvatske i to je korak bliže za puštanje u rad ovog graničnog prelaza i za robni transport“, rekao je Nino Jauz načelnik opštine koji je obišao ovaj granični prelaz i dodao da nadležne institucije najavljuju da će uskoro biti završena i tehnička priprema za puštanje u rad graničnog prelaza i za robni transport s inspekcijskim nadzorom.
On je naglasio da ono što je do sada urađeno po pitanju ovog graničnog prelaza dosta ohrabruje jer velika prepreka u radu prelaza u punom kapacitetu je bila prelazak hrvatske granične policije i hrvatske carine na bosanskohercegovačku stranu i to zbog niza sporazuma Hrvatske i EU. „Sada je to riješeno i po puštanju u promet robnog transporta mi ćemo odmah započeti aktivnosti da se uspostavi i inspekcijski nadzor “, rekao je Jauz.
On je istako da će pri završetku najavljene procedure na ovaj Granični prelaz biti upućivani kamioni s koridora koji obuhvata opštine Kozarska Dubica, Prijedor, Sanski Most, Ključ, Drvar i Glamoč.
“Obzirom da je Kozarska Dubica izvozno orjentisana, otvaranje prelaza u Donjoj Gradini za robni saobraćaj će u znatnoj mjeri olakšati poslovanje privrednicima. Osim toga, od velikog je značaja za dalji tok realizacije našeg projkta formiranje Poslovne zone “Lipova Greda””, rekao je Jauz.
Nijaz Softić načelnik Graničnog ureda sjeverozapad - Gradiška je istakao da je ovaj Međunarodni granični prelaz za sada otvoren samo za putnički saobraćaj iako je urađen za sve vrste saobraćaja, te da se očekuje da relevantni organi u narednom periodu definišu i u konačnici omoguće rad prelaza u punom kapacitetu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi