V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.09.2011. - Na Međunarodnom graničnom prelazu Donja Gradina-Jasenovac počele sa zajedinčkim radom granične službe BiH i Republike Hrvatske
Na Međunarodnom graničnom prelazu Donja Gradina-Jasenovac danas je na BiH strani počela sa radom granična policija i carina Republike Hrvatske.
„Ovdje od danas kontrolu vrše pripadnici službi BiH i Republike Hrvatske i to je korak bliže za puštanje u rad ovog graničnog prelaza i za robni transport“, rekao je Nino Jauz načelnik opštine koji je obišao ovaj granični prelaz i dodao da nadležne institucije najavljuju da će uskoro biti završena i tehnička priprema za puštanje u rad graničnog prelaza i za robni transport s inspekcijskim nadzorom.
On je naglasio da ono što je do sada urađeno po pitanju ovog graničnog prelaza dosta ohrabruje jer velika prepreka u radu prelaza u punom kapacitetu je bila prelazak hrvatske granične policije i hrvatske carine na bosanskohercegovačku stranu i to zbog niza sporazuma Hrvatske i EU. „Sada je to riješeno i po puštanju u promet robnog transporta mi ćemo odmah započeti aktivnosti da se uspostavi i inspekcijski nadzor “, rekao je Jauz.
On je istako da će pri završetku najavljene procedure na ovaj Granični prelaz biti upućivani kamioni s koridora koji obuhvata opštine Kozarska Dubica, Prijedor, Sanski Most, Ključ, Drvar i Glamoč.
“Obzirom da je Kozarska Dubica izvozno orjentisana, otvaranje prelaza u Donjoj Gradini za robni saobraćaj će u znatnoj mjeri olakšati poslovanje privrednicima. Osim toga, od velikog je značaja za dalji tok realizacije našeg projkta formiranje Poslovne zone “Lipova Greda””, rekao je Jauz.
Nijaz Softić načelnik Graničnog ureda sjeverozapad - Gradiška je istakao da je ovaj Međunarodni granični prelaz za sada otvoren samo za putnički saobraćaj iako je urađen za sve vrste saobraćaja, te da se očekuje da relevantni organi u narednom periodu definišu i u konačnici omoguće rad prelaza u punom kapacitetu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA