V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.09.2011. - Obilježena dvadeseta godišnjica pogibije narodnog heroja Milana Tepića
Dvadeseta godišnjica pogibije narodnog heroja Milana Tepića obilježena je danas na mjesnom groblju u selu Komlenac polaganjem cvijeća na porodičnu grobnicu i paljenjem svijeća.
Osim porodice majora Tepića, majke Milene i sestre Milke, cvijeće na porodičnu grobnicu položili položili su predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, Boračke organizacije Republike Srpske, opštine Kozarska Dubica, Opštinske boračke organizacije, SUBNOR-a i Udruženja vojnih penzionera Republike Srpske.
Prema riječima Milke Nikolić sestre majora Milana Tepića vrijeme ne može izbrisati tugu i da ja njihova agonija jednaka kao i prvog dana.
Ona je istakla da to najbolje shavtaju oni koji su gubili na ovaj način, te da je činjenica da moraju dalje živjeti ali da je to teško jer u ovakvim slučajevima praznina ostaje zauvijek prisutna.
Milan Torbica predstavnik Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS je istakao da je major Milan Tepić "Sinđelić našeg naroda", dok je Pantelija Ćurguz predsjednik BORS-a naglasio da je ovaj veliki čovjek jedinstven primjer kako se čuva i brani vojnička čast i oficirski ponos.
Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica je istakao ovom prilikom da su se delegacije okupile na ovom mjesnom groblju kako bi iskazali poštovanje porodici i odali počast pokojnom majoru koji je oličenje velikog srca i heroja. ”Ni nakon dvadest godina tuga ove porodice nije ništa manja i neće nikada ni biti, ali herojsko djelo ovog velikog čovjeka je učinilo da njegovo ime živi kroz istoriju. Naša dužnost je da odamo počast ovom heroju i velikom čovjeku, te da budemo ponosni na njega i njegovu porodicu. Svake godine na ovaj dan sadašnji i budući naraštaji treba još jednom da se podsjete koliko stradanja je pretrpljeno u proteklom ratu i da je major Milan Tepić učinio herojsko djelo”, rekao je Jauz.
Prije dvadeset godina, 29.09.1991. godine major JNA Milan Tepić se našao u centralnom skladištu ubojnih sredstava u selu Bedeniku u blizini Bjelovara, gdje je bio primoran da se sa svojim vojnicima povuče u skladište i organizuje odbranu od hrvatskih vojnika koji su opkolili bjelovarsku kasarnu.
Ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi ubijao njegove vojnike, u vazduh je digao sebe i vojno skladište kasarne. On je braneći svoju državu i svoj narod učinio herojsko djelo zbog čega je i proglašen za heroja. Major Milan Tepić je rođen 1957. godine u selu Komlenac u Kozarskoj Dubici. Jedini je posthumno odlikovani Narodni heroj posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata.
U njegovu čast Republika Srpska je ustanovila orden za posebne zasluge u odbrambeno otadžbinskom ratu. Osim toga, posthumno mu je 2007. godine dodijeljen Zlatni grb Opštine Kozarska Dubica, koji je uručen njegovom sinu Aleksandru, a jedna ulica u Kozarskoj Dubici nosi naziv po ovom heroju.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi