V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.10.2011. - Sastanak rukovodilaca Civilne zaštite opština banjalučke regije
Danas je u opštini Kozarska Dubica održan sastanak rukovodilaca Civilne zaštite opština banjalučke regije opština banjalučke regije s ciljem sumiranja rezultata prošlogodišnjeg rada i procjene ugroženosti od elementarnih nepogoda kako bi se sledeća sezona dočekala spremno po pitanju poplava i požara.
Nino Jauz komadanta Opštinskog štaba Civilne zaštite i načelnik opštine Kozarska Dubica je rekao da je opština Kozarska Dubica, dugoročno gledano, započela izradu projekata kojima bi se apliciralo prema Vladi i "Vodoprivredi" RS u namjeri povlačenja dijela kreditnih sredstava koja su obezbijeđena od strane Evropske investicione banke za izgradnju sistema zaštite od poplava. “Na taj način ćemo dugoročno riješiti problem izlijevanja planinskih rijeka, koje su činile najveću štetu, te rijeka Une i Save. Pretpostavke su da će se radovi na ovom planu početi odvijati početkom naredne godine i time će Kozarska Dubica imati na veoma visokom nivou uspostavljen sistem zaštite od poplava”, rekao je Jauz i dodao da je opština Kozarska Dubica imala ogromne štete usljed prošlogodišnjih poplava koje su procijenjene na više od 10 miliona konvetibilnih maraka. On je podsjetio da se neposredno po prestanku padavina pristupilo sanaciji dijela sistema zaštite od poplava, prije svega donjeg obodnog kanalu u Međeđi. “Pored 600 000 KM koje je odobrila Vlada RS kao pomoć za sanaciju šteta od polava, opština izdvojila oko 400 000 KM, što znači oko 1 milion je utrošeno na sanaciju i izgradnju vodozaštitnih objekata”, rekao je Jauz.
Vojislav Denić načelnik Područnog odjeljenja Banja Luka RUCZ je naglasio da je najveći i najsloženiji problem u radu Civilne zaštite nedostatak opreme za rad na terenu.
Đuro Trubarac šef Civilne zaštite u Kozarskoj Dubici je rekao da su u ovoj opštni preduzete preventivne mjere kada je u pitanju zaštita od poplava. “Odrađeno je čišćenje kanala i nasipa, odnosno ulagali smo u vodozaštitne objekte kao i u Crpnu pimpu Una”, pojasnio je Trubarac.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi