V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.10.2011. - Opština potpisala sporazum sa „Unikredit bankom“
Opština Kozarska Dubica je, u skladu sa Programom korištenja sredstava fonda za razvoj za 2011. godinu, potpisala sporazum sa „Unikredit bankom“ a.d. Banja Luka o plasmanu kreditnih sredstava iz kreditnih linija Investiciono – razvojne banke Republike Srpske za preduzetnike i individualne poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Kozarska Dubica.
„Ugovorom je predviđeno da namjenski oročen depozit Opštine bude zamjena za žirante po svakom kreditnom aranžmanu koji banka bude odobrila malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i individualnim poljoprivrednim proizvođačima sa područja opštine Kozarska Dubica”, pojasnio je Nino Jauz načelnik opštine i dodao da je ovo druga godina za redom da ova opština iz budzeta izdvaja sredstva za Razvojni fond u ukupnom iznosu od 220 000 KM s ciljem subvencionisanja poljoprivrede i stimulisanja zapošljavanja.
Prema njegovim riječima maksimalan iznos pojedinačnog kredita iznosi 50 000 KM za mala i srednja preduzeća i preduzetnike, za početne poslovne aktivniosti je 25 000 KM, odnosno 15 000 KM za poljoprivrednike.
“Opština Kozarska Dubica je za ovu namjenu, odnosno za depozitna sredstva izdvojila iznos od 80 000 KM za 2011. godinu. Depozit se polaže u procentu od 20 % za mala i srednja preduzeća i preduzetnike, odnosno 30 % za poljoprivredne proizvođače i početne aktivnosti, od ukupnog iznosa kredita.
Korisnici ovih sredstava, dužni su da na svakih 25.000 KM odobrenih kreditnih sredstava, zaposle jedno nezaposleno lice sa područja opštine Kozarska Dubica, a koje nije bilo zaposleno u proteklih godinu dana kod istog poslodavca.
Na ovaj način lokalna vlast je stvorila povoljnije poslovono okruženje, uslove za ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta”, pojasnio je Jauz.
Iz razvojnog fonda izdvojeno je 80 000 KM za direktni podsticaj zapošljavanju i samozapošljavanju, a na osnovu čega je protekle sedmice potpisan ugovor sa ukupno 23 korisnika sredstava, a čime se posao obezbjeđuje za 42 lica u proizvodnoj i uslužnoj djelatnosti, kao i poljoprivredi. Osim toga 10 000 KM je namijenjeno za podršku promociji Poslovne zone “Lipova Greda”, 20 000 KM za podizanje novih zasada maline, a potpisana su 24 kooperantska ugovora između poljoprivrednih proizvođača koji su se odlučili za podizanje zasada malina i Zadruge “Agromerkantilija. Za krčenje zaraslog poljoprivrednog zemljišta izdvojeno je 20 000 KM, a 10 000 KM kao podrška organizovanju Miholjdanskom sajmu stoke.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi