V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.11.2011. - Poslovna zona “Lipova Greda” prezentovana u Rimu
Predstavnici opštine Kozarska Dubica juče su prezentovali mogućnost investiranja u poslovnu zonu “Lipova Greda” na konferenciji koja je organizovana u sjedištu Italijanskog instituta za vanjsku trgovinu (ICE) u Rimu. Konferencija je nosila naziv „Bosna i Hercegovina-ekonomske mogucnosti za italijanske kompanije”, a opstina Kozarska Dubica je jedina iz BiH koja je pozvana da prezentuje mogućnosti investiranja obzirom da je poslovna zona “Lipova Greda” ocjenjena kao najperspektivnija u BiH.
Prema riječima Dragana Mataruge načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti konferencija je organizovana u saradnji ICE i Agencije za promociju inostranih investicija u BIH (FIPA). “Na konferenciji je bilo prisutno više od 150 učesnika, odnosno više od 100 italijanskih privrednika, te predstavnici ministarstava, bankarskog sektora i drugi. Nakon održane prezentacije organizovani su bilateralni sastanci sa svim zainteresovanim italijanskim privrednicima, na kojima su se mogli detaljnije informisati o svim prednostima koje opština Kozarska Dubica pruža potencijalnim investitorima”, rekao je Mataruga i dodao da su se prisutnima obratili Raimondo de Cardona italijanski ambasador u BiH, Branko Kesić ambasador BiH u Italiji, Ana Trišić-Babić zamjenik ministra inostranih poslova BiH, Jelica Grujić direktor FIPE, Massimo Di Giandomenico direktor ureda ICE-a u Sarajevu, Giulio Moreno šef ureda Europske banke za obnovu i razvoj u BiH i Orlando Fusco politički savjetnik Evropske delegacije u BiH.
Mataruga je izrazio zadovoljstvo brojem prisutnih privrednika i kompletnom organizacijom.
“Nakon prezentacije obavili smo nekoliko interesantnih razgovora iz kojih očekujemo posjetu italijanskih privrednika Kozarskoj Dubici i dalju realizaciju saradnje. Bila mi je čast prezentovati mogućnosti investiranja u opštinu Kozarska Dubica na jednoj ovakvoj konferenciji”, rekao je Mataruga.
Opština Kozarska Dubica je prije dvije godine krenula u realizaciju projekta formiranja Poslovne zone s krajnjim ciljem otvaranja novih pogona i stvaranja mogućnosti zapošljavanja. Zahvaljujući Vladi Republike Srpske 69 hektara zemljišta je prenijeto u vlasiništvo opštine, a u prvu fazu infrastrukturnih radova, koji su otpočeli neposredno po potpisivanju sporazuma o saradnji između Opštine Kozarska Dubica i konsultantske kompanije "International bridge consulting" IBC iz Italije, uloženo je 1,2 miliona KM.
Ova poslovna zona ima prvog investitora koji je najavio u sledećoj godini zapošljavanje 30 radnika.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi