V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

24.11.2011. - Otvoren 11. Festivala omladinskih pozorišta Republike Srpske
U Kozarskoj Dubici sinoć je otvoren 11. Festival omladinskih pozorišta Republike Srpske tokom kojeg će publika imati priliku da pogleda predstave u izvođenju devet pozorišta iz Republike Srpske. Festival je otvoren predstavom “Trauma” u izvođenju zvorničkog teatara "Kapitalina Erić", a koja je rađena po tekstu Vladimira Nedića u režiji Mirjane Karanović.
Prema riječima Dragana Jaćimovića direktora Javnog preduzeća “Centar za informisanje i kulturu”, koje je domaćin festivala narednih dana nastupiće pozorišta iz Banjaluke, Srpca, Zvornika, Ljubinja, Novog Grada, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada i Kozarske Dubice.
“Za opštinu Kozarska Dubica održavanje festivala mnogo znači jer predstavlja promocija pozorišta i kulturnog života, a prilikom čega će Dubičani, zaista, imati priliku da pogledaju izuzetne predstave. Festival je takmičarskog karaktera, a najbolje glumce i ostvarenja biraće stručni žiri i publika. Ovom prilikom biće izvedeno 11 predstava, od kojih su dvije van konkurencije. Tokom festivala, koji će trajati do 27. novembra, predstave će biti izvođene u tri dnevna termina u Domu kulture, a predstavom "Feniks suviše čest" koju će van konkurencije izvesti gost festivala Pozorište mladih Zrenjanin završiće festival”, rekao je Jaćimović.
Svetlana Miladinović glumica Zvorničkog teatra rekla je da joj je čast što predstava “Trauma” otvara 11. Festival omladinskih pozorišta RS. “Drama “Trauma” tretira psihološke traume i stravične sudbine ljudi na koje su zbivanja kobnih devedesetih godina prošlog vijeka ostavila duboke posljedice. Riječ je o tragičnoj ispovjesti običnog čovjeka”, pojasnila je Miladinovićeva.
Novica Bogdanović direktor festivala je naglasio da se festival svake godine održava u drugoj opštini, odnosno gradu, te da opština Kozarska Dubica već nekoliko godina daje značajan doprinos promociji kulture i da mu je zadovoljstvo što je ova opština ovogodišnji domaćin. On je naglasio da su sve predstave, koje će se prikazivati, prošle selekciju i svrstavaju se u najbolja pozorišna ostvarenja ove godine u Republici Srpskoj.
Predstave koje će se odigrati van konkurencije su “Kamen mudrosti” u izvođenju Saveza pozorišnih grupa Republike Srpske Banja Luka i "Feniks suviše čest" koju će izvesti Pozorište mladih Zrenjanin. Dramski studio "Artist" iz Kozarske Dubice prestaviće se drugog dana festivala predstavom "Lepotica Linejna".
Pokrovitelj festivala je Vlada RS i opština Kozarska Dubica, a domaćin Centar za informisanje i kulturu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne