V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.12.2011. - Potpisan ugovor o kupoprodaji druge građevinske parcele u Poslovnoj zoni “Lipova Greda”
U opštini Kozarska Dubica danas je potpisan ugovora o kupoprodaji druge građevinske parcele u Poslovnoj zoni „Lipova Greda“ ukupne površine 5.438 metara kvadratnih.
”Preduzeća „Eko bel“ iz Laktaša kupac je i druge parcele u Poslovnoj zoni “Lipova Greda”. Svakako da je prodaja druge parcele rezultat dobrog rada i vizije na realizaciji projekta formiranje Poslovne zone. Prvi investitor ima namjeru da ovdje izgardi pogon za preradu voća i ljekovitog bilja što je dodatno bitno i iz razloga što će naši voćari imati zagarantovan plasman, a stvara se ista mogućnost za one koji se odčluče baviti proizvodnjom ljekovitog bija”, rekao je Nino Jauz načelnik opštine nakon potpisivanja ugovora.
On je podsjetio da je opština napravila interesantnu ponudu Poslovne zone za investitore i da su očekivanja da se u narednom periodu, pored domaćih, pojave i inostrani investitori. “Naša poslovna zona je na takvoj lokaciji da je u prednosti na ostale poslovne zone u okruženju. Ovu godinu završavamo lijepim stvarima, odnosno potpisivanjem ovog kupoprodajnog ugovora, a započeli smo je okončanjem stečajnog postupka u dva preduzeća i prodajom prve parcele. Moram da kažem da mi u Kozarskoj Dubici ne samo da smo uspjeli da sačuvamo postojeća radna mjesta nego su stvoreni uslovi za otvaranje novih proizvodnih pogona. I dalje ćemo raditi u tom pravcu da se stvore najpovoljniji uslovi za dolazak novih investicija jer jedino to realno znači otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Jauz.
Vladimir Šušnjar vlasnik preduzeća “Eko Bel” je naglasio da je lokalna zajednica uradila dosta pogodnosti kada je u pitanju procedura za investiranje. “Mi smo prepoznali prednosti ove poslovne zone i to je razlog zašto smo odlučili baš tu investirati. Ovo je svojevrsan pokazatelj da se nešto pozitivno dešava u RS, pogotovo kad je u pitanju agrar. Naša je zamisao da kroz saradnju sa kooperantima obezbijedimo dovoljnu količinu repromaterijala da bi oni mogli imati nesmetanu proizvodnju. Osim toga mi ćemo otkupljivati njihove “crne” viškove i prerađivati u našem pogonu koji ovdje formiramo”, rekao je Šušnjar. Prema njegovim riječima prvi objekat koji je u izgradnji namjenjen je za poljoprivrednu apoteku i administraciju, a sledeće godine, početkom građevinske sezone, će započeti izgradnja proizvodne hale u kojoj će biti sušara kapciteta 1200 tona. “Uz sušenje voća radićemo preradu ljekovi. Imamo želju da u prvoj godini zaposlimo 30 radnika. Veoma smo ambiciozni u planovima i do kraja 6. mjeseca sledeće godine ćemo imati izgrađen obekat i u to investiramo 2 miliona KM”, rekao je Šušnjar.
Predstavnici opštine Kozarska Dubica su nedavno prezentovali mogućnost investiranja u poslovnu zonu “Lipova Greda” na konferenciji koja je organizovana u sjedištu Italijanskog instituta za vanjsku trgovinu (ICE) u Rimu. Konferencija je nosila naziv „Bosna i Hercegovina-ekonomske mogucnosti za italijanske kompanije”, a opstina Kozarska Dubica je jedina iz BiH koja je pozvana da prezentuje mogućnosti investiranja obzirom da je poslovna zona “Lipova Greda” ocjenjena kao najperspektivnija u BiH.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi