V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.03.2012. - Administracija opštine Kozarska Dubica otvorena prema građanima
Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je danas da je opština Kozarska Dubica u administrativnom smislu potpuno otvorena prema građanima, te da je ekonomska situacija zadovoljavajuća bez obzira na krizu. "Kozarska Dubica ima status srednje razvijene opštine. Raduje nas usvojeni budžet od 9.700.000 KM, a veoma brzo možemo očekivati i otvaranje graničnog prelaza Donja Gradina za transportni saobraćaj što će privrednicima u ovoj opštini, koji su 99 odsto izvozno orijentisani, olakšati komunikaciju i pomoći im da još bolje posluju", rekla je Rešićeva u Kozarskoj Dubici. Ona je nakon sastanka sa načelnikom opštine Ninom Jauzom i njegovim saradnicima istakla da je Kozarska Dubica jedna od dvije opštine u Srpskoj koja je praktično pristupila i dobila sredstva od Evropske investicione banke za izgradnju vodovoda "Komlenac". "Već su na raspolaganju sredstva od 1,6 miliona evra u prvoj fazi, tako da uskoro možemo očekivati raspisivanje tendera, a samim tim u maju možda i prve radove. Ta investicija će riješiti jedan od velikih problema u ovoj opštini u vodosnabijevanju, ali i probleme javnog preduzeća `Vodovod`", precizirala je Rešićeva. Ona je potvrdila da je u Kozarskoj Dubici završen posao formiranja matičnih evidencija u elektronskoj bazi podataka, te najavila skoro povezivanje te baze s centralnom bazom podataka.
Na sastanku je istaknuto da je formiranje adresnog sistema, koji je jedan od preduslova za popis stanovništva 2013. godine, pri samom kraju.
Rešić je najavila da će Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS nastojati da podrži projekte koji dolaze iz opštine Kozarska Dubica, a tiču se razvoja lokalne zajednice, iako su grantovi Ministarstva orijentisani prema izrazito nerazvijenim i nerazvijenim opštinama.
Načelnik Jauz kaže da je želja opštinske administracije da se stalno usavršava kao javni servis građana, da građani imaju kvalitetne usluge dobijene na vrijeme i da ih to košta što manje.
Jauz je najavio da će, prema posljednjim informacijama kojima raspolaže, međunarodni granični prelaz Donja Gradina - Jasenovac za robni saobraćaj biti otvoren do kraja ovog mjeseca.
On je dodao da će Kozarsku Dubicu sutra posjetiti nekoliko italijanskih investitora koji su pokazali interesovanje za ulaganje u RS, i to u poslovnu zonu "Lipova Greda"

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi