V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.03.2012. - Italijani zainteresovani za ulaganje u poslovnu zonu “Lipova Greda”
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz razgovarao je danas sa predstavnicima pet preduzeća iz Italije, koji su izrazili zainteresovanost za ulaganje u poslovnu zonu "Lipova Greda" u ovoj opštini.
Jauz je nakon sastanka sa italijanskim investitorima izrazio optimizam u pogledu postizanja konačnog dogovora o saradnji.
"Na osnovu preliminarnih razgovora slijede dalje faze pregovora, a za krajnji rezultat očekujemo investiranje u poslovnu zonu `Lipova Greda`. Predstavnici ovih preduzeća zainteresovani su da nove proizvodne pogone instaliraju van Italije, a našu poslovnu zonu su ocijenili kao jednu od najinteresantnijih zbog blizine italijanskog, odnosno evropskog tržišta i naravno zbog svih uslova koje nudimo", rekao je Jauz.
On je podsjetio da je u procesu formiranja poslovne zone "Lipova Greda", opština Kozarska Dubica potpisala sporazum o njenoj promociji sa italijanskom firmom "IBC" koje posluje u okviru grupacije "Franzoni filati", te dodao da je rezultat tog sporazuma današnja posjeta predstavnika italijanskih preduzeća iz različitih proizvodnih djelatnosti koji se zanimaju za investiranje u Republiku Srpsku. Nakon sastanka u zgradi opštine Kozarska Dubica, italijanski investitori posjetili su u pratnji opštinskih zvaničnika, preduzeće "Dubikoton", koje je osnovano kapitalom italijanskog preduzeća "Franzoni filati"- lidera u tekstilnoj industriji u Italiji i Evropi.
Direktor tog preduzeća Dražen Vidović rekao je da je "Dubikoton" primjer pozitivnog iskustva ulaganja u opštinu Kozarska Dubica, te da posjeta italijanskih investitora predstavlja konkretizaciju saradnje u smislu dovođenja inostranih investitora u poslovnu zonu "Lipova Greda". Vidović je precizirao da zainteresovani investitori iz Italije dolaze iz različitih industrijskih sektora, među kojima su proizvodnja plastike, sportskog asortimana, tekstilne i metalne industrije, te najavio da će nakon današnjeg sastanka biti obavljeni pojedinačni razgovori sa predstavnicima preduzeća. Komercijalni direktor preduzeća "Fratelo Montana" iz Italije Roberto Danieli izjavio je da je njegova kompanija zainteresovani za prostor na kojem bi se bavila regenerisanjem plastičnih materijala. On je procijenio da je moguće da će izbor "pasti" upravo na ovo područje i najavio da će se odluka o investiranju donijeti u drugoj polovini ove godine. Danieli je precizirao da se preduzeće "Fratelo Montana" bavi regenerisanjem i proizvodnjom odlivaka od plastičnih materijala i ostavaruje godišnji promet od oko devet miliona evra. Sastanku u Kozarskoj Dubici prisustvovao je i pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Vlade Republike Srpske Đuro Grbić, koji je naglasio da je poslovna zona "Lipova Greda", u kojoj je obezbijeđena infrastruktura, interesantna za strane investiture. Grbić je dodao da je investitorima danas predstavljeno niz povoljnih mogućnosti kada je u pitanju ambijent za investiranje u Srpskoj, a između ostalih, određeni faktori stabilnosti, ekonomska politika, te činjenica da je Vlada Srpske obezbijedila stimulativna sredstava i podsticaje i usvojila niz strategija koje se odnose na razvoj industrije, podsticaj izvoza i privlačenje stranih investitora. "Kada je riječ o poslovnoj zoni `Lipova Greda` opština Kozarska Dubica može računati na pomoć resornog ministrastva, odnosno Vlade Srpske", rekao je Grbić. Predstavnici italijanskih preduzeća su, u pratnji opštinskog rukovodstva, obišli lokaciju poslovne zone "Lipova Greda", na magistralnom putu Kozarska Dubica - Gradiška.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi