V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

10.05.2012. - Dubica dobila sedam sertifikovanih lokalnih turističkih vodiča
Opština Kozarska Dubica dobila je danas sedam sertifikovanih lokalnih turističkih vodiča, po novom pravilniku koji su ujedno i jedini takvi u BiH. Obuka vodiča je izvršena u okviru implementacije projekta prekogranične saradnje “Una-jedinstveni resurs održivog radzvoja, a polaznicima sertifikate je uručio načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz.
Ovom prilikom izvršena je i prezentacija novog projekta iz sfere turizma, osmišljavanje i pokretanje turističkog proizvoda “Pješačke rute”, a koji je logičan nastavak obuke turističkih vodiča i seoskih domaćinstava.
Nino Jauz načelnik opštine je izrazio zadovoljstvo što je opština Kozarska Dubica prva u RS koja je dobila sertifikovane lokalne turističke vodiče. On je podsjetio da je ova obuka finansirana iz sredstava IPA fondova, dok će projekat formiranja pješačkih ruta finansirati lokalna zajednica. “Ovo je jedan značajan iskorak u pristupanju turističkoj ponudi Kozarske Dubice.
Zamisao je da se realizacijom projekta pravljenja pješačke rute zaokruži nekoliko etno domaćinstava koji su registrovani u našoj lokalnoj zajednici i koji bi mogli da pruže usluge smještaja i ishrane, a gdje bi podrška uslijedila i od turističkih vodiča.
U sklopu te ponude dobili bismo mogućnost da turistima koji bi došli u Kozarsku Dubicu pružimo aktivne sadržaje dva do tri dana, odnosno dva do tri noćenja”, rekao je Jauz i naglasio da je neophodno još dosta aktivnosti i priprema kako bi ponuda bila na zadovoljavajućem nivou.
On je podsjetio da je turizam grana koja se najdinamičnije mijenja u svijetu i da se u tom segmentu moraju pratiti trendovi kako bi kvalitet usluge bio na zadovoljavajućem nivou.
”Zadovoljni turisti su najbolja reklama i cilj je da se to postigne”, rekao je Jauz i dodao da je Opštinska administracija spremna dati podršku i po završetku pravljenja pješačke rute i po potrebi da angažuje promotere na regionalnom nivou kako bi ovaj turistički proizvod bio ispromovisan i dobio na interesovanju.
Amir Idrizović direktor Lokalne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća je rekao da je projekat “Osmišljavanje i pokretanje turističkog proizvoda ‘Pješačke rute’ u Kozarskoj Dubici” samo jedna spona sa predhodnim projektom koji će omogućiti korištenje sredstva iz drugih fondova.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi