V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.05.2012. - Načelnik Jauz i ministar Osmanović otvorili za saobraćaj dvije asfaltirane ulice
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović boravio je juče u Kozarskoj Dubici, prilikom čega se sastao sa načelnikom opštine Ninom Jauzom, te razgovarao o realizaciji programa obnove infrastrukture u povratničkim naseljima za 2011.godinu i nastavku ovih poslova u tekućoj godini.
Nakon sastanka Osmanović i Jauz su otvorili za saobraćaj dvije asfaltirane ulice u povratničkim naseljima u ukupnoj dužini od 1.250 metara.
Riječ je o ulicama Vladimira Jovanovića u dužini od 600 metara i nastavku ulice Ive Andrića u naselju Urije u dužini od 650 metara. Ove saobraćajnice su modernizovane sredstvima federalnog ministarstva uz učešće opštine Kozarska Dubica.
“Ovaj projekat, koji realizujemo sa opštinom Kozarska Dubica, Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BIH finansiralo je sa 150 000 KM i to je poruka povratnicima i dubičkom stanovništvu da federalno ministarstvo i opština Kozarska Dubica žele da ovakvim projektima doprinesu boljem životu na ovom prostoru”, rekao je ministar Osmanović.
On je dodao da je već raspisan i novi javni poziv za 2012. godinu, koji će obuhvatiti nove projekte u Kozarskoj Dubici.
Prema riječima Nine Jauza načelnika opštine Kozarska Dubica ova opština je već učestvovala sa budžetskim sredstvima u realizaciji nekoliko projekata vezanih za uređenje infrastruklture u povratničkiim naseljima.
“Zahvaljujući podršci federalnog ministarstva, opština je uspjela, uz vlastito učešće, realizovati ovaj projekat, a dogovorili smo i buduću saradnju , kako bi svi građani Kozarske Dubice imali dobre uslove za život, ne samo u oblasti putne infrastrukture, nego i vodovoda , kanalizacije i ulične rasvjete”, rekao je Jauz.
On je dodao da je ukupna vrijednost projekta 200 000 KM, a opština je učestvovala sa iznosom koji je u skladu sa budžetom.
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je na području opštine Kozarska Dubica poslednjih godina finansijski potpomoglo realizaciju većeg broja projekata, od rekonstrukcije objekata vjerske zajednice do infrastrukturnih objekata, a u planu je da se i dalje pomaže život povratničkih porodica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi