V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.06.2012. - Organizacioni odbor utvrdio manifestacije u okviru “Dubičkog kulturnog ljeta”
Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica održao je danas sastanak s članovima Organizacionog odbora za obilježavanje “Dubičkog kulturnog ljeta 2012. godine” prilikom čega je utvrđen dalji tok održavanja manifestacija.
Tradicionalno “Dubičko kulturno ljeto” se organizuje sedmu godinu za redom, a biće obilježeno nizom kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija.
Ovogodišnje “Dubičko kulturno ljeto” trajaće od 02. juna do 18. avgusta, a otvoreno je u Knežici tradicionalnom “Kosidbom” u okviru manifestacije “Dani Knešpolja”.
Sledeća u nizu manifestacija biće obilježavanje 30 godina postojanja Karate kluba “Knešpolje” i 20. tradicionalni “Vidovdanski karate kup”, koje će se održati u subotu i nedjelju, 09. i 10. juna, u Sportskoj dvorani, a potom će 30. juna ispred Doma kulture sa početkom u 9:00 časova biti organizovana četvrta za redom “Konferencija beba”.
Osim toga biće upriličena tradicionalna dječija priredba “Djeca su ukras svijeta”, “Petrovdanski koncert” prilikom čega će na gradskom trgu nastupiti grupa “Crvena jabuka”, smotra folklora i narodnog stvaralaštva Kozare, Potkozarja i gostiju iz Srbije, te revija filmova koja će se početkom avgusta prikazivati sedam večeri u Domu kulture.
Predviđeno je, takođe, da se u Knežice 24. i 27. juna u organizaciji KUD-a „Knešpolje“ u 20:00 časova održi manifestacija “Vidovdanski dani-Knežica 2012” prilikom čega će nastupiti ojkačke gupe.
Takođe, biće realizovano „Književno veče” i “Veče ozbiljne muzike”.
Brojne sportske manifestacije podrazumijevaju održavanje „Uličnog fudbala 2x2“ koji će se održavati u centr grada, “Pavlovdanski turnir u malom fudbalu” u selu Međeđa 13. jula, „Košarkaški turnir veterana 2012“ na gradskom trgu, te “Dubička motorijada 2012.“ koja se organizuje 6. i 07. jula.
Pored ovih manifestacija, takođe, će se održati internacionalno takmičenje ribolovaca sa kotlićijadom na obali Une, tradicionalni Narodni zbor u „Milića Gaju”, a završna manifestacija je „Festival ojkače – Moštanica 2012.“ koja će biti upriličena 18. avgusta na Moštanici.
Pokrovitelj ove manifestacije je Opština Kozardska Dubica, a Organizacioni odbor za obilježavanje, kojim predsjedava Nino Jauz načelnik opštine, čine predstavnici Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Javnog preduzeća „Centar za informisanje i kulturu“ i Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi