V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

13.07.2012. - U Kozarskoj Dubici veoma dobra bezbjednosna situacija
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo izjavio je danas da je bezbjednosna situacija u Kozarskoj Dubici veoma dobra, te da u ovoj opštini postoji dobra konekcija između lokalne zajednice, bezbjednosnih struktura i građana.
Čađo je posebno istakao doprinos lokalne zajednice u rješavanju bezbjednosnih pitanja.
„Posebno ću istaći video-nadzor koji je veoma bitan u tom kontekstu, a ohrabruje me i namjera lokalne zajednice da nastavimo sa realizacijom tog projekta“, rakao je Čađo nakon sastanka sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Ninom Jauzom.
Ministar Čađo je najavio da se u bliskoj budućnosti očekuje postavljanje video-nadzora u naseljenim mjestima Međeđa, Draksenić i Knežica.
„Želja nam je da eliminišemo neke probleme koji se javljaju, olakšamo rad policiji i da imamo bolje rezultate policije i veću bezbjednost građana“, objasnio je Čađo.
On je potvrdio da je sa Jauzom razgovarao i o nekim pitanjima koja se tiču napora lokalne zajednice da napravi boljitke u Kozarskoj Dubici, kao što su poslovna zona i granični prelaz u Donjoj Gradini.
„Ono što se čini, posebno u Dubici, ohrabruje. U pitanju je dobra osnova da ovaj grad, opština i njeni građani ubuduće napreduju“, rekao je Čađo i najavio da će rukovodstvo opštine Kozarska Dubica, kao i ranije, imati podršku Vlade Republike Srpske.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz izjavio je da je bezbjednosna situacija u ovoj opštini na veoma visokom nivou.
„Puno pažnje polažemo na to pitanje jer je Dubica pogranična opština i tranzitno područje, pa je teško kontrolisati lica koja dolaze, prolaze ili se kraće ili duže zadržavaju na području opštine“, rekao je Jauz.
On je dodao da je dobar odgovor na te probleme bio postavljanje video-nadzora na svim važnijim i većim saobraćajnicama.
Jauz je zaključio da saradnja policije, lokalne vlasti i građana u Kozarskoj Dubici može da služi za primjer kada su u pitanju preventivne mjere i akcije, kao i saradnja opštine i Vlade Republike Srpske na realizaciji drugih projekata važnih za razvoj lokalne sredine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne