V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.07.2012. - Upriličena tradicionalna manifestacija “Smotra folklora”
Sinoć je u Kozarskoj Dubici u organizaciji Javnog preduzeća „Centar za informisanje i kulturu“, a pod pokroviteljstvom opštine održana tradicionalna manifestacija „Smotra folklora“. Na ovogodišnjoj manifestaciji, koju je u ime načelnika opštine otvorio njegov zamjenik Rajko Marčeta, učestvovalo je pet folklornih grupa, odnosno ansambli iz bugarske opštine Etropole i Bela Palanka, KUD “Mladost” iz Međeđe, Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” iz Kozarske Dubice i domaćin Folklorni ansambl “Una”.
Prema riječima zamjenika načelnika opštine ova tadicionalna manifestacija se organizuje u okviru „Dubičkog kulturnog ljeta“ i građani su mogli da uživaju u svečanom defileu i izuzetnom programu koji su učesnici priredili. On je ukazao na značaj ovakvih manifestacija i istakao da upravo one u ljetnom periodu daju na sadržajnosti kulturnih dešavanja u opštini i doprinose tome da se stanovnici osjećaju prijatnije u svom gradu.
Dragan Jaćimović direktor Javnog preduzeća „Centar za informisanje i kulturu“ je istakao da su ove godine po prvi put učesnici gosti iz bratskih opština Etropole i Bela Palanka, te Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”. On je naglasio da je pored revijalnog kulturno-umjetničkog programa, kao i prethodnih godina, organizovana izložba ručnih radova u centru grada i proglašenje pobjednika i uručenje nagrada takmičarima projekta „Uredi svoj vrt“.
„Radenko Goronja nagrađen je sa 300 KM kao takmičar koja ima najljepše uređeno dvorište, drugo mjesto u ovoj kategoriji, odnosno nagrada od 200 KM pripala je Milinku Bursaću, a Nada Mutić i Mirzeta Talić podijelile su nagradu od 100 KM za treće mjesto. Za kategoriju najljepši balkon nagrađeni su Željko Špica sa 200 KM, Mira Bijelić sa 100 KM i Vesna Goronja sa 50 KM, dok je Mješovita srednja škola“Nikola Tesla“ nagrađena sa 1000 KM za najlljepše uređeno školsko dvorište“, rekao je Jaćimović i dodao da su svim učesnicima smotre folklora uručene zahvalnice.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi