V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.08.2012. - Oprema za olaganje čvrstog otpada vrijedna 229. 400 eura
Na osnovu sporazuma sa Švedskom međunarodnom agencijom za obnovu i razvoj (SIDA) opštini Kozarska Dubica će do kraja godine biti donirana 229.400 eura vrijedna oprema za odlaganje čvrstog otpada, potvrdio je danas načelnik opštine Nino Jauz.
On je precizirao da je sporazuma sa Švedskom međunarodnom agencijom prekjuče potpisan u Sarajevu, a opština Kozarska Dubica će dobiti kamion za prikupljanje otpada, 40 kontejnera i 600 kanti za odlaganje kućnog otpada, te 30 reciklažnih kontejnera i 1000 reciklažnih kanti.
“Mi smo uradilo dva projekta s kojima smo aplicirali kako bismo se uključili u provođenje projekta „Upravljanje čvrstim otpadom“ koji se implementira na nivou BiH. Jedan se odnosi na proširenje sistema organizovanog prikupljanja otpada, a drugi na unapređenje reciklaže. Smatramo ovo velikim napretkom za opštinu i ovo je velika donacija kojom ćemo unaprijediti i učiniti efikasnijim sistem odlaganja čvrstog otpada, te doprinijeti očuvanju našeg životnog okruženja”, rekao je Jauz i dodao da opština od ukupnog iznosa sredstava koje je donirala Švedska ambasada učestvuje sa 10 odsto.
Jauz je pojasnio da je ovaj projekta finansiran od strane Ambasade Švedske posredstvom Švedske međunardone agencije za obnovu i razvoj, a provodila ga je konsultatntska kuća Grontmij iz Švedske i Danske. “Obzirom da će nabavku opreme vršiti švedska Vlada, donacija bi trebalo da bude isporučena u Kozarsku Dubicu krajem tekuće, odnosno najkasnije početkom sledeće godine”, rekao je Jauz i dodao da će zahvaljujući novoj opremi Komunalnom preduzeću “Komunalac” biti olakšan rad na terenu, a stanovnici će imati mogućnost da odlažu otpad u namjenske kante i kontejnere.
U projekat „Upravljanja čvrstim otpadom“ koji se implementira na nivou BiH učestvuju pored opštine Kozarska Dubica, opštine Kostajnica, Novi Grad, Oštra Luka i grad Prijedor.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi