V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.09.2012. - Početak realizacije projekta „Izgradnja vodovodnog sistema Komlenac“
Danas je u opštini Kozarska Dubica raspisivanjem tendera za izbor izvođača radova prve faze izgradnje vodovodnog sistema Komlenac u ovoj opštini počela realizacija projekata vrijednog 11 miliona KM.
Ovaj projekat koji se smatra jednim od najznačajnijih kapitalnih investicija ove opštine finansiran je zajedničkim ulaganjima Evropske investicione banke, evropskih fondova i opštine Kozarska Dubica. „Osim izgradnje bunara na izvorištu Komlenac i sanacije postojeće gradske mreže, ovaj projekat podrazumjeva i izgradnju značajnog dijela nove vodovodne mreže u mjesnim zajednicama Pounje, Komlenac, Slabinja, Knežica, Međuvođe i Hadžibair, koje sada nemaju riješeno pitanje vodosnabdijevanja“, rekao je načelnik opštine Nino Jauz i dodao da je opština Kozarska Dubica sigurno jedna od vodećih opština u BiH kada je riječ o povlačenju sredstava iz IPA fondova. On je naglasio da na području ovih mjesnih zajednica postoji velikji broj farmera, proizvođača mljek i voćara koji razvoj poljoprivredne proizvodnje direktno vezuju za pitanje rješavanja sistema za vodosnabdijevanje jer u ljetnom periodu postoji problem sa obezbijeđivanjem dovoljne količine vode.
Prema njegovim riječima gradnjom novog vodosistema riješiće se i problem vlasništva bunara, jer distributer vode dubički „Vodovod“ nije i vlasnik bunara u Međeđi. On je, takođe, rekao da ovim projektom „Vodovod“ dobija kompletan sistem, od proizvodnje do distribucije vode, a građani kvalitetniju i jeftiniju vodu nego što je sada imaju. „Tender za izvođača radova u prvoj fazi projekta biće zaključen 5. novembra, a vrijednost radova u ovoj fazi je 3 miliona KM , dok je rok završetka radova godinu dana. U dubičkim domaćinstvima, ukoliko se ispoštuje planirana dinamika radova, voda sa izvorišta Komlencu trebalo bi da budu obezbijeđena u oktobru naredne godine, dok je 2014. godine planiran završetak cjelokupnog projekta“, rekao je Jauz.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi