V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.09.2012. - Sredstva za rekonstrukciju i sanaciju infrastrukturnih objekata
Adil Osmanović ministar za izbjegla i raseljena lica u Vladi Federacije BiH posjetio je danas opštinu Kozarska Dubica prilikom čega je sa Ninom Jauzom načelnikom opštine potpisao sporazum o udruživanju sredstava za realizaciju projekata “Rekonstrukcija i sanacija infrastrukturnih objekata u opštini Kozarska Dubica u 2012. godini”.
Ministar i načelnik su obišli lokaciju u Mjesnoj zajednici Jošik gdje se vrši priprema za polaganje asfalta na lokalnom putu u dužini od 850 metara.
Nino Jauz načelnik opštine je precizirao da su se Federalno ministarstvo izbjeglih i raseljenih lica i opština Kozarska Dubica sporazumjeli u pogledu udruživanja finansijskih sredstava i o načinu realizacije projekta rekonstrukcije i sanacije infrastrukturnih objekata koji se odnose na dvije lokacije.
“Kada je riječ o polaganju asfalta na lokalnom putu u Mjesnoj zajednici Jošik ministarstvo je finansiralo cjelokupne radove i to u iznosu od 120 000 KM. Drugi projekat se odnosi na sanaciju i asfaltiranje trotoara u “Kninskoj ulici” gdje će ministarstvo obezbijediti 45 000 KM, a opština ostatak sredstava, odnosno oko 80 000 KM”, rekao je Jauz.
On je naglasio da je sanacija i asfaltiranje trotoara u “Kninskoj ulici” od značaja za sve Dubičane, obzirom da se ulica nalazi u užem centru opštine i vodi prema jednoj od osnovnih škola.
Ministar Osmanović je rekao da dobra saradnja s opštinom Kozarska Dubica postoji već duže vrijeme, te da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na području ove opštine finansijski potpomoglo realizaciju većeg broja projekata, od rekonstrukcije objekata vjerske zajednice do infrastrukturnih objekata.
U okviru Programa obnove infrastrukture u povratničkim naseljima za 2011. godinu u Kozarskoj Dubici je prije nekoliko mjeseci položen asfalt u dvije ulice u povratničkim naseljima u ukupnoj dužini od 1.250 metara.
Riječ je o ulicama Vladimira Jovanovića u dužini od 600 metara i nastavku ulice Ive Andrića u naselju Urije u dužini od 650 metara, a modernizovane su sredstvima federalnog ministarstva uz učešće opštine Kozarska Dubica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi