V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.10.2012. - Sporazum o implementaciji IPA projekta „ATRIUM-Arhitektura totalitarnih režima 20. vijeka u urbanom menadžmentu“
Opština Kozarska Dubica i Rotor organizacija za razvoj turizma regije Doboj potpisali su sporazum o implementaciji IPA projekta „ATRIUM-Arhitektura totalitarnih režima 20. vijeka u urbanom menadžmentu“.
Sporazum je nastao kao izraz potrebe potpisnika na uspostavljanju saradnje u implementaciji projekta i prezentovanju svih potencijalnih turističkih atrakcija nastalim u urbanim cjelinama kao ostavštvina totalitarnih režima 20. vijeka. Cilj je da se ovim Sporazumom snažno istakne značaj arhitekture naše države kako bi ona dobila svoje mjesto u katalogu 30. Evropske kulturne rute zajedno sa 10 država učesnica ovog projekta, odnosno Italijom, Slovenijom, Bugarskom, Mađarskom, Slovačkom, Rumunijom, Albanijom, Grčkom, Hrvatskom i Srbijom.
Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.932.044,00 eura, od čega sredstva Evropske Unije iznose 1.407.076,24 eura, odnosno 85 odsto sredstava, dok zainteresovani akteri u projektu obezbijeđuju preostala sredstva.
„Opština Kozarska Dubica će preko svojih saradnika i institucija, po potrebi prikupiti informacije o reprezentativnim arhitektonskim segmentima i cjelinama navedene ahitekture, kao i o turističkim atrakcijama na području Opštine. Obezbijedićemo pristup raspoloživom materijalu kao što su fotografije, audio i vizuelni materijal i ostala svjedočanstva o epohi 20. vijeka, te materijal o turističkim atrakcijama opštine koji će biti dio digitalnog kataloga projekta ATRIUM prezentovanog u Briselu“, rekao je Nino Jauz načelnik opštine i dodao da se projekat implementira do 2014. godine, te da će opština na godišnjem nivou za projekat izdvajati 2. 500 KM.
ROTOR, organizacija za razvoj turizma regije Doboj je nosilac implementacije projekta ATRIUM na osnovu ugovora potpisanog sa Delegacijom Evropske Unije u Bosni i Hercegovini, a gradovi i opštine imaju status saradnika na implemetaciji istog.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi