V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.10.2012. - Počeo probni popis stanovništva
U opštini Kozarska Dubica danas je počeo probni popis stanovništva koji će trajati do 29. oktobra tekuće godine. Predviđeno je da probni popis u BiH bude obavljen u 60 popisnih krugova, od kojih jedan obuhvata oko stotinu domaćinstava.
Prema riječima Danice Vuković predsjednika popisne komisije u opštini Kozarska Dubica u ovoj opštini popisom će biti obuhvaćeno 90 domaćinstava, a popisivači su dužni da prilikom dolaska u domaćinstvo pokažu akreditacije, te da sa sobom nose mapu popisnog kruga da bi znali koja domaćinstva popisuju."Popisom će biti obuhvaćeno oko 270 stanovnika ove opštine, a popis će se vršiti u vremenu od 9:00 do 21:00 čas u prisustvu najmanje jednog punoljetnog lica u domaćinstvu. Pripremni dio probnog popisa stanovništva u Kozarskoj Dubici je kvalitetno urađen i probni popis je počeo bez problema", rekla je Vuković i dodala da će probnim popisom u Kozarskoj Dubici biti obuhvaćeni dijelovi ulica Branka Ćopića, Drinske ulice, Ulice Vladimira Jovanovića, Cara Lazara, kompletna Ulica Vase Pelagića, dio ulice Lava Nikolaja Tolstoja te Ulici Dostojevskog.
Probnim popisom u Republici Srpskoj biće obuhvaćeno 15 opština i 21 popisni krug, što znači da će u nekim opštinama biti više popisnih krugova, a to je oko 2.000 domaćinstava ili 6.000 građana.
U Federaciji BiH probni popis biće proveden u 19 opština ili 33 popisna kruga kojim će biti obuhvaćeno oko 3.000 domaćinstava ili 9.000 stanovnika, kao i šest popisnih krugova u Brčko distriktu.
Direktor Agencije za statistiku BiH Zdenko Milinović saopštio je ranije da će probni popis koštati 200.000 KM, što je obezbijeđeno iz budžeta BiH, entiteta i Brčko distrikta.
Milinović je napomenuo da će svi podaci građana biti zaštićeni

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi