V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.12.2012. - Potpisan ugovor o realizaciji prve faze izgradnje vodovodnog sistema Komlenac
U opštini Kozarska Dubica danas je potpisan ugovor o realizaciji prve faze izgradnje vodovodnog sistema Komlenac, čija je vrijednost četiri miliona KM.
Ugovor su potisali načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i predstavnik češkog Konzorcija "OHL ŽS“, koji će radove izvoditi u saradnji sa preduzećem "Niskogradnja“ iz Laktaša.
Riječ o projektu koji se smatra jednim od najznačajnijih kapitalnih investicija opštine Kozarska Dubica, a koji je finansiran sredstvima Evropske investicione banke, evropskih fondova i opštine Kozarska Dubica.
Projekat će se realizovati u tri faze, a njegova ukupna vrijednost iznosi 11 miliona KM.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je izrazio zadovoljstvo što je nakon višegodišnjih priprema potpisan ugovor o prvoj fazi izgradnje vodosistema u Kozarskoj Dubici.
On je precizirao da bi radovi na izgradnji vodocrpilišta Komlenac, odnosno dva bazena i cjevovoda, trebalo da počnu na proljeće, a da je ugovorom predviđeni rok za izvođenje radova 15 mjeseci.
Zlojutro je naglasio da realizacija tog projekta za Kozarsku Dubicu znači rješenje višedecenijskog problema, a to je pitanje postojećeg izvorišta za vodosnabdijevanje opštine koje u formalno-pravnom smislu ne pripada opštini, te pitanje kvaliteta i dovoljne količine pitke vode.
"Mi smo jedna od rijetkih opština koja ima jednog proizvođača vode, a drugog distributera. Osim toga, kada je riječ o kvalitetu vode nemamo zadovoljavajuće stanje jer je voda opterećena teškim metalima i nije zdrava za piće, a nema načina da se neki od tih metala eliminišu iz vodosistema", rekao je Zlojutro.
Druga faza izgradnje vodovodnog sistema Komlenac podrazumijevaće rekonstrukciju vodovodne mreže u gradu, a u trećoj fazi trebalo bi da se izvrši grananje vodovodne mreže prema Knežici, odnosno selima na tom području.
Predstavnik firme "OHL ŽS" Mile Bajalica izjavio je da je riječ o velikoj multinacionalna kompanija koja je prisutna u cijeloj Evropi, te da je u Republici Srpskoj i BiH ta kompanija nosilac radova, dok je poslovni podizvođač preduzeće "Niskogradnja" Laktaši.
"Očekujemo početak radova kada nam to vremenski uslovi dozvole, odnosno na proljeće i kad nam se iz opštine dostavi građevinska dozvola. Za radove ćemo, takođe, angažovati i lokalna preduzeća s ciljem upošljavanja lokalnog stanovništva“, najavio je Bajalica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi