V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.02.2013. - Potpisan ugovor sa Veledrogerijom “Feniks” o preuzimanju poslova Apoteke “Sveti Luka”i preduzeća “Luka ProLab”
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, koga je Skupština opštine odlukom ovlastila, danas je potpisao ugovor sa Veledrogerijom lijekova “Feniks” o preuzimanju poslova Apoteke “Sveti Luka”i preduzeća “Luka ProLab”.
“Potpisivanje novog ugovora je u ovim uslovima najpovoljnija varijanta za opštini Kozarska Dubica. Apoteka je dovedena u stanje da ne može samostalno funkcionisati i postojala je realna opasnost da ode u stečaj, odnosno da opština ostane bez imovine, te da ne može da ispunjava svoju zakonsku obavezu o snabdijevanju stanovništva ljekovima, a 20 radnika ostane bez posla”, rekao je Zlojutro nakon potpisivanja ugovora. On je precizirao da ovim ugovorom Veledrogerija “Feniks” preuzima poslove i radnike Javno-zdravstvene ustanove “Sveti Luka” na 15 plus 3 godine, te obavezu za snabdijevanje stanovništva lijekovima. “Osim toga, Veledrogerija “Feniks”, kako mi je rečeno, ima namjeru širiti mrežu i razvijati svoje poslove”, rekao je Zlojutro.
Zoran Lalić generalni direktor “Feniksa” za BiH je istakao da će dvadeset porodica zahvaljujući ovom ugovoru imati obezbijeđen posao, te u kontinuitetu primati plate u Apotekarskoj ustanovi “Sveti Luka”. “U naredih 6 mjeseci ulazimo u period konsolidacije poslovanja što podrazumijeva neka dodatna ulaganja kroz naše partnere koji su vezani za obavljanje maloprodajnih aktivnosti u samim apotekama. Koristićemo iskustva koja se koriste u zapadnim zemljama i prema tome ovaj ugovor, koji je potpisan, je i preuzimanje obaveza vezano za sve dobavljače koje je imala ova ustanova i sve druge obaveze koje su se stekle u proteklom poslovanju, kao i preuzimanje obaveze da se obezbijedi kontinuitet poslovanja”, rekao je Lalić i dodao da ukopna dugovanja Apoteke “Sveti Luka” prema “Feniksu” iznose 1 400 000 KM.
Goran Mirić v.d. direktora JZU Apoteke “Sveti Luka” je istakao da je od velikog značaja što je pronađen zajednički interes između Apoteke “Sveti Luka” i Veledrogerije “Feniks” da se zadrže radnici, prodajna mjesta i ostvari prodaja, te izrazio nadanje da će se osigurati pozitivno poslovanje u narednom periodu. On je naglasio da ova Javno-zdravstvena ustanova ima 16 radnika u apoteci i 4 radnika u preduzeću “Luka ProLab”.
Usljed problema u poslovanju JZU “Sveti luka” na osnovu zaključka SO 03. 11. 2011. godine raspisan je javni poziv za prikupljanje ponuda o izboru strateškog partnera radi prevazilaženja teškoća u poslovanju ove ustanove i obezbijeđivanja obavljanja apotekarske djelatosti na području opštne.
Veledrogerija lijekova “Feniks” iz Bijeljine je izabrana kao strateški partner za preuzimanje poslova, na osnovu čega je krajem septembra protekle godine potpisan ugovor o međusobnim pravima između opštine Kozarska Dubica, preduzeća “Feniks” i JZU “Sveti Luka”.
Obzirom da Skupština opštine na označeni ugovor nije dala saglasnost, nakon urgencije “Feniks-a”, novoizabrani načelnik opštine Kozarska Dubica je ukazao na određene dileme i nejasnoće, te zatražio da se u tom ugovoru izvrše odgovarajuće izmjene, te da je na ugovor neophodno pribaviti odobrenje SO uz prethodno pribavljeno mišljenje Pravobranilaštva RS.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne