V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.03.2013. - Ambasador Velike Britanije posjetio opštinu
Ambasador Velike Britanije u BiH Nigel Casey posjetio je danas opštinu Kozarska Dubica, prilikom čega se sastao sa opštinskim rukovodstvom i obišao preduzeće za proizvodnju papirne ambalaže „Dempson Bosna“ koje je u vlasništvu kompanije “Dempson Crooke” iz Velike Britanije.
Ambasador je ovom prilikom rekao da je sa opštinskim rukovodstvom razgovarao o mogućnostima koje Kozarska Dubica nudi kao poslovno okruženje, te o tome šta se može učiniti da postane opština privlačnija investitorima, odnosno kako iskoristiti geografske prednosti ovog područja, blizinu granice, uskoro, sa Evropskom Unijom.
„Došao sam da posjetim uspješnog britanskog investitora “Dempson Crooke”, preduzeće koje je već godinama prisutan u ovoj opštini. Imao sam odličan sastanak sa rukovodstvom „Dempson Bosna“ i sa načelnikom opštine prilikom čega smo razgovarali o mogućnostima koje Kozarska Dubica nudi i šta se može učiniti da ovo postane privlačnije poslovno okružje i kako iskoristiti geografske prednosti ovog područja, blizinu granice uskoro sa Evropskom Unijom“, rekao je Casey. On je istakao da je upoznat sa tim da u Kozarskoj Dubici osim preduzeća „Dempson Bosna“ postoje i druge firme koje izvoze svoje proizvode, te da je ohrabren činjenicom da u ovoj opštini postoji lokalna administracija koja je spremna da uradi mnogo kako bi pospješila poslovno okružje i omogućila ulagačima da dođu na ovo područje, budu uspješni i da rade.
Jonathan Katzauer vlasnik kompanije “Dempson Crooke” iz Velike Britanije je istakao da je zadovoljan radom kompanije u BiH, radnicima i podrškom koju im je lokalna administracija pružila još od samoga dolaska u Kozarsku Dubicu 2004. godine. “Mi radimo takve proizvode za koje pronalazimo dobro tržište u Velikoj Britaniji. Upravo smo završili jednu investicijsku fazu u našoj kompaniji u Velikoj Britaniji, tako da je plan da isto uradimo i sa našom proizvodnjom ovdje u Kozarskoj Dubici. Sarađivaćemo sa lokalnom administracijom, lokalnim političarima i načelnikom da pokušamo pronaći nove koncepte i nove ideje, te da pokušamo proširiti proizvodnju ovdje”, rekao je Katzauer.
Mile Zlojutro načelnik opštine je rekao da je zajedno sa saradnicima ovom prilikom prezentovao opštinu Kozarska Dubica, te ukazao na prednosti i privredne potencijale.
“Ovom prilikom predstavi smo i politiku koju ćemo voditi prema privredi u naredne četiri godine. Mislim da smo ostavili dobar utisak ne samo planovima nego i na osnovu iskustava koje “Dempson Bosna” kao britanska firma ima na našem području. Očekujem da će obećana pomoć u smislu privlačenja novih investicija biti i ostvarena. Nadam se da je ovo samo jedan od prvih susreta sa Britancima na našem području i očekujemo dobre rezultate”, rekao je Zlojutro.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi