V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.03.2013. - Izvršiti reviziju poslovanja u cijelom mandatu bivšeg načelnika
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je juče da je rukovodstvo opštine od Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske i Odbora za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske zatražilo da izvrše reviziju poslovanja opštine za period mandata bivšeg načelnika Nine Jauza, tokom kojeg je stvoren nepokriveni deficit veći od 6,7 miliona KM.
Zlojutro je podsjetio da je reviziju poslovanja opštine u periodu od 2009. do 2012. godine zaključkom zatražila Skupština opštine Kozarska Dubica nakon razmatranja i usvajanja Informacije o primopredaji dužnosti načelnika.
"Iz potpisanih zapisnika vidljivo je da dospjele neizmirene tekuće obaveze opštine, koje su nastale na sumnjiv način, iznose više od 6,7 miliona KM", rekao je Zlojutro.
On je dodao da je Skupština opštine Kozarska Dubica zatražila da se o uočenim nepravilnostima u radu bivšeg načelnika Jauza obavijesti i nadležno tužilaštvo.
Zlojutro je ponovio da je finansijsko stanje u ovoj opštini veoma teško, jer pored zatečenog dugovanja od 6,7 miliona KM, obaveze po osnovu kreditnog zaduženja opštine iznose više od 21 milion KM.
Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske dala je u utorak, 12. marta, "mišljenje sa rezervom" finansijskim izvještajima opštine Kozarska Dubica za 2011. godinu, a glavne zamjerke revizora odnose se na kršenje Zakona o javnim nabavkama, trošenje novca mimo namjene, te nepokriveni deficit u samo jednoj godini od 1,9 miliona KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi