V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.03.2013. - Upriličena posjeta ministra rada i boračko-invalidske zaštite
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro razgovarao je danas sa ministrom rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Petrom Đokićem o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite i o zapošljavanju. Ministar Đokić je ovom prilikom rekao da je u razgovoru sa načelnikom i njegovim saradnicima upoznat da opština Kozarska Dubica ima određene probleme, te da treba preduzeća iz ove opštine održati u funkciji, obzirom da je privreda u Kozarskoj Dubici živa, što je veoma važna karakteristika opštine.
Ministar je najavio da će Vlada Srpske u ponedjeljak razmatrati Akcioni plan zapošljavanja za 2013. godinu koji predviđa dodatne podsticajne mjere za poljoprivredu i novo zapošljavanje. "Programom je za 2013. godinu planirano oko 16 miliona KM direktnog podsticaja za novo zapošljavanje i očuvanje postojećih radnih mjesta", rekao je Đokić. On je naglasio da je načelniku opštine preporučio da animira privrednike i podstakne ih da u ovoj godinu koriste sredstva za podsticanje zapošljavanja.
Govoreći o oblasti boračko-invalidske zaštite, Đokić je konstatovao da je u Kozarskoj Dubici završen program stambenog zbrinjavanja prioritetnih boračkih kategorija, ali da su ostala dijelom neriješena imovinska pitanja na lokacijama na kojima su u ranijem periodu izgrađeni stambeni objekti. On je najavio da će i u ovoj godini biti nastavljene aktivnosti na izgradnji Memorijalnog kompleksa "Donja Gradina", kao i održavanju drugih spomen-obilježja iz odbrambeno-otadžbinskih ratova.
"Ova opština zaslužuje da je Vlada Republike Srpske i dalje pomaže i da zajedno radimo na unapređenju kvaliteta života ovog i cijelog područja Srpske", naglasio je Đokić.
Načelnik Zlojutro je ovom prilikom upoznao ministra o stanju u budžetu opštine i oblasti privrede, te naglasio da ohrabruju informacije od strane ministra u smislu podsticaja zapošljavanja i zaštite boračkih kategorija, te da smatra da je ovo početak jedne dobre saradnje opštine i resornog ministarstva.
Govoreći o dugovanjima opštine, Zlojutro je podsjetio da budžet iznosi oko 10 miliona KM, te da opština ima 6,7 miliona kratkoročnih neplaćenih obaveza, 21 milion ukupnih kreditnih zaduženja i 1,5 milion godišnjih anuiteta za kredite. “U tom smislu će nam, svakako, trebati dobra volja, a onda i pomoć od strane Vlade RS. Zatražili smo danas i određenu pomoć od ministarstva da se riješi pitanje vlasništva određenih stambenih jedinica koje su boračke kategorije dobile i nadamo se da ćemo to u toku godine završiti”, rekao je Zlojutro.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi